Afschermen voor negatieve energie? – 20 april

Als je mij vraagt hoe je je energetisch kunt afschermen voor negatieve energieën van anderen, omdat je denkt dat ze je negatief beïnvloeden, dan wil ik je uitnodigen om je bewustzijn te verruimen en door de heldere ogen van je ziel te kijken. Dan zie je namelijk dat dit wezenlijk onmogelijk is en dat je je dan vooral voor je eigen bezieling sluit.

Sinds ik zoveel mogelijk vanuit mijn ziel leef, ervaar ik dat er in wezen geen van mij los staande buitenwereld is, dus ook niet een buitenwereld die mij ongevraagd negatief zou kunnen beïnvloeden. De wereld die ik om mezelf heen waarneem, is namelijk te allen tijde precies een reflectie van mijn eigen projecties, oftewel ze wordt gecreëerd door mijn eigen bewuste of onbewuste overtuigingen.

Als ik één en verbonden ben met mijn ziel, dan zijn mijn overtuigingen één met het heldere weten van mijn ziel, oftewel dan ontspruiten mijn overtuigingen als directe ingevingen vanuit mijn natuurlijke liefde- en vreugdevolle staat van zijn. Ze zijn te allen tijde positief, liefde- en vreugdevol en in harmonie met wat is. Ze zijn te allen tijde wezenlijk voedend, vrijlatend, inspirerend en bekrachtigend. Als ik de overtuigingen van mijn ziel leef, ben ik gelukkig en leef ik moeiteloos in harmonie met de wereld om mij heen.

Zodra ik negativiteit in de wereld om mij heen waarneem en ik me niet gelukkig voel, dan weet ik dat ik overtuigingen leef die niet afkomstig zijn van mijn ziel. Dit zijn bijvoorbeeld gedachten als: “Hij moet zich anders gedragen, nu voel ik me door hem niet erkend en gekwetst”, “Het is onrechtvaardig dat mij dit overkomt, dit verdien ik niet”, “Door het onverwerkte trauma uit mijn jeugd kan ik nu niet gelukkig zijn”, “Ik kan het pad van mijn ziel niet bewandelen, want ik moet voor mijn kinderen zorgen” of “Alleen maar focussen op mijn eigen vreugde is onrealistisch en egoïstisch”, etc etc. Dit zijn niet-empowerende gedachten. Zij zijn gebaseerd op angst, tekorten en afgescheidenheid. Zij zijn in wezen niet waar en creëren negativiteit.

Als ik negativiteit in de wereld om mij heen waarneem, dan kan ik ervoor kiezen om deze feitelijk uit de weg te gaan of mij er energetisch voor af te sluiten. Ik negeer dan echter de signalen van mijn ziel, namelijk haar uitnodiging om in mijn kracht te gaan staan en door haar heldere ogen te kijken. Ik blokkeer dan mijn bezieling die zichtbaar wil worden en vrij door mij heen wil stromen. Door weer bewust door de heldere ogen van mijn ziel te kijken, en indien nodig de beperkende overtuigingen die deze negativiteit creëren op te snorren, wordt de door mij waargenomen negativiteit neutraal en maak ik ruimte voor de vreugde die ik wezenlijk ben. Mijn gedachten zijn dan als vanzelf weer empowerend en vreugdevol.

Ik ben vrij om in mijn leven die keuzes te maken die voor mij goed voelen. Als ik het pad van mijn ziel bewandel, haar ingevingen volg bij het maken van mijn keuzes, dan ben ik wezenlijk gelukkig en in harmonie met al wat is. Haar ingevingen zijn simpel: Ze zijn een direct helder weten of iets wel of niet klopt voor mij, zonder negatieve emoties. Als ik vanuit de stilte in mij een spontaan helder vreugdevol JA voel bij iets, dan wil mijn ziel die ervaring graag aangaan.
Zodra er wel negatieve emoties meespelen, deze kunnen ook later opkomen, dan zijn mijn visie en keuze doorgaans gekleurd door het niet willen zien van wat deze negativiteit mij wil zeggen. Mijn ziel zal deze negativiteit op mijn pad blijven brengen als het haar verlangen is dat ik helder zie en in mijn kracht ga staan.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.