Check je eigen hart – 16 september 2014

Mooie lessen zijn dat toch altijd weer, lessen die je dichter bij jezelf brengen, lessen waar je krachtiger uit komt.

Zo twijfelde ik weer eens aan mezelf, of ik het wel goed deed, want mijn bedrijf zou toch nog veel sneller moeten groeien dan het nu doet (ja, daar is ie weer , de groei van mijn bedrijf dient duidelijk mijn bewustwordingsproces). Op zo’n moment denk ik dat ik niet goed genoeg ben, dat ik het zelf niet weet en ga ik kijken hoe anderen het doen, dan ga ik derden raadplegen voor wijsheid. Ik laat anderen mij dan vertellen dat ik blinde vlekken heb, wat goed voor mij is en wat ik nodig heb of moet doen om bijv. succesvol te zijn. Mijn eigenwaarde & -liefde zijn dan ver te zoeken. Op die momenten, als ik me overgeef aan anderen, zo zie ik dan meestal achteraf helder, is er in mij wel een onrustig, knagend gevoel, een weten dat er iets niet klopt, maar de twijfel aan mijn eigen kunnen overheerst. Ik zit gevangen.

Het duurt dan soms even voordat ik door heb, dat oude conditioneringen en mijn gebrek aan eigenwaarde zich op die momenten laten zien, dat ik daarom de wijsheid van mijn eigen hart en het vertrouwen in de perfectie van het universum en mijn levenssituatie verloochen, dat ik zo uit de verbinding ga en een speelbal word.
Deze keer ervoer ik zo mooi dat, hoe liefdevol hulp en adviezen van anderen ook zijn, alleen het erkennen van de wijsheid van mijn eigen hart mij in het hier en nu weer in verbinding brengt. Alleen mijn eigen unieke hart weet precies wat mijn unieke pad is, hoe het precies te bewandelen, en wat ik en mijn bedrijf werkelijk daarvoor nodig hebben. Natuurlijk is het belangrijk om voor mezelf te onderkennen of wat ik mijn hart hoor zeggen werkelijk zuiver en waar is, of de wijsheid van mijn Ziel daarin doorklinkt, of dat het angst van het ego is die me misleidt, maar als ik echt eerlijk en diep kijk, dan weet ik dat eigenlijk altijd wel.

Ik mocht me ervan bewust worden dat ik door oude conditioneringen over niet goed genoeg zijn soms vergeet om handreikingen uit de buitenwereld bij mijn eigen hart te checken – Resoneren ze met de stem van mijn hart? Het universum bekrachtigde de juistheid van mijn inzicht. Direct toen ik de situatie doorzag, mijn eigenwaarde en uniciteit weer erkende en weer vertrouwde op mijn eigen wijsheid, kwamen namelijk de kleur en wonderen terug in mijn leven. Plotseling zag ik op straat gedichten over liefde, hoorde ik mijn favoriete Peruaanse fluitmuziek, dwarrelden er witte veertjes uit de lucht voor mijn voeten, kreeg ik letterlijk allerlei verwennerijen en zag en hoorde ik weer de verborgen boodschappen van het universum in de dagelijkse taferelen. De verbinding met mijn zuivere Ziel en het goddelijke dat in alles is was hersteld. Rust, vertrouwen en helderheid waren terug. Ik voelde me weer krachtig en sprankelend.

Wat een mooie les weer. Die had ik blijkbaar even nodig. Ik ben dankbaar voor de leraren op mijn pad, die mij soms moeten laten zien dat mijn eigenwaarde nog dieper mag ankeren in mij, dat ik niet aan mezelf hoef te twijfelen, dat ik precies weet wat voor mij wel en niet klopt, dat ik niet moet vergeten dat we unieke wezens zijn met een uniek pad.
Het spijt me dat ik in het verleden op momenten dacht het voor anderen beter te weten dan zijzelf.
Namasté.

ps. Meteen weer nieuwe klanten, prachtig hoe dat energetisch werkt .

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.