De essentie van het innerlijk kind – 22 juni

Ik ben niet wie jij denkt dat ik ben. Jij hebt mij verbasterd tot iets wat ik niet ben. Ik ben puur, zuiver en onbevangen. Ik ben waarachtig en oprecht. Ik ben compleet en heel. Ik ben het essentiekind in jou. Ik ben die jij wezenlijk bent.

Jij hebt mij verbasterd tot iets wat ik niet ben. Ik ben geen pijn, verdriet of oud zeer. Ik zit niet gevangen in drama. Dat deel in mij bestaat niet. Jij denkt dat alleen maar. Jij denkt dat je dat deel in mij moet helen. Het zijn drogredenen die jou afhouden van wezenlijk zijn.

In de wereld waarin je mij vergeten was zocht je jezelf. In de schaduw vond je iets dat op mij leek. Iets dat je in de verte aan mij deed denken. Een kind om voor te zorgen. Een kind dat je hart deed openen voor jezelf. Je zag haar echter niet werkelijk. Je was blind. Je zag haar vanuit de buitenwereld. Behoeftig. Hulpeloos. Niet wezenlijk.

Dit was een onderdeel van het spel. Je moest mij vergeten. Je moest jezelf gaan vereenzelvigen met iets dat je niet wezenlijk was. Je moest drama leven. Jezelf vereenzelvigen met pijn en verdriet. Alles wat je niet wezenlijk was wilde je ervaren. Je was liefdeloos – afgescheiden – verscheurd – gebroken – in strijd – in wanhoop – vergeten wie je werkelijk was.

Nu is het spel ten einde. De tijd is rijp dat je je weer herinnert wie ik ben. Ik ben een kind van het licht. Ik ben jou. Ik ben geen pijn of verdriet. Ik ben die jij wezenlijk bent. Ik ben vreugde. Stop dus met het graven en wroeten in het verleden. Er is niets te helen. Ik ben daar niet. Ik ben hier. Nu. Je dient je mij enkel te herinneren.

Jij bent hier om wakker te worden en je het lichtkind te herinneren dat je wezenlijk bent. Ga spelen. Je bent vrij. Je bent helder. Wetend en groots. Jij bent hier om te genieten. Om het leven te vieren.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.