De kracht van een hsp-er – Burn-out als wake up call

Een burn-out, en zo bijv. ook chronische vermoeidheid, slaapstoornissen, depressie en hsp, betekent niet dat je zwak bent. Het betekent juist dat je innerlijke leiding uitstekend functioneert. Je hebt alleen nog niet geleerd om ernaar te luisteren. En dat is nu blijkbaar precies wat er bij deze symptomen nodig is, is mijn eigen – voor mij – overduidelijke ervaring.

Vanaf mijn vroege jeugd had ik last van álle bovengenoemde symptomen. En sinds ik, inmiddels alweer meerdere jaren geleden, contact ben gaan maken met mijn innerlijke leiding, en deze ben gaan volgen, zijn die chronische symptomen verdwenen. En als ze dan zo nu en dan eens de kop op steken, dan weet ik haarfijn wat er van mij wordt gevraagd. Ik interpreteer ze op de juiste manier: Ik zie ze helder als signalen van mijn ziel. Mijn ziel, die roept dat ik vergeet te luisteren. Dat ik ben afgedwaald van wie ik werkelijk ben.

Mijn burn-out is voor mij duidelijk mijn wake up call geweest om wakker te worden en mij te herinneren wie ik werkelijk ben, namelijk mijn ziel. Burn-out leerde en leert mij nog steeds om op elk moment vanuit mijn ziel te leven. Want op de momenten dat ik weer afdwaal, raak ik oververmoeid, overgevoelig en depressief.

Als hsp’er kan ik me met mijn hooggevoeligheid niet makkelijk staande houden in een wereld die is gebaseerd op ego-structuren. Dit is voor mij ook precies de bedoeling van het zijn van hsp’er. Het is namelijk de ultieme kwaliteit om conform de verlangens van je ziel wakker te worden en je te herinneren wie je werkelijk bent. Het is het ultieme instrument om volledig in je kracht te gaan staan. Juist omdat je echt niet mee kunt gaan in wat niet natuurlijk is.

Als hsp’er ben je namelijk fijnbesnaard, open en uiterst sensitief. Je bent haarfijn afgestemd op je ziel, met haar unieke zielemissie, passie en talenten. Dat is prachtig. Je voelt precies waar jouw voeding zit en ook overduideijk waar niet. Het is werkelijk bedoeld dat je als hsp’er wakker wordt, werkelijk op aarde wilt zijn en als pionier de samenleving wakker maakt.

Sinds ik naar mijn innerlijke leiding luister, surf ik moeiteloos mee op de flow van mijn ziel. Ik ervaar dat ze mij op elk moment precies geeft wat ik nodig heb om mijn zieleverlangens voluit te leven. Er ontbreekt mij aan niets. Of ik nu energie, ruimte en middelen nodig heb om in alle rust een boek te schrijven of om een verre reis te maken. Sinds ik vanuit mijn ziel leef, voel ik mij verbonden. Ik voel mijn levensenergie en –vreugde stromen.

Ik heb geleerd om stil te staan, te luisteren en mee te surfen in plaats van nog harder te werken, nog beter mijn best te doen en daarmee aan mezelf voorbij te rennen. Ik heb geleerd te ontspannen in het vertrouwen dat het leven onder de regie van mijn ziel zich als vanzelf ontvouwt en vóór mij werkt. Ik heb geleerd dat mijn ziel precies weet wat ik nodig heb en uit mijn leven wil halen; dat ze het leven kent waarvoor ik geboren ben. En ik ben gaan zien dat ze het gewoon, moeiteloos en als vanzelf, op mijn pad brengt.

Ik heb geleerd dat ze daarvoor enkel van mij verlangt dat ik open en ontvankelijk aanwezig ben. Dat ik mij focus op het mij ontspannen en goed voelen. Dat ik me enkel hoef te focussen op wat mij vreugde, inspiratie en voeding geeft, en dat ik al het andere enkel hoef te laten.

En zo voel ik mij juist als hsp’er energiek, krachtig en vervuld.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.