De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – Alles komt in het licht – 28 maart 2015

Kun je nou niet eens ophouden met die stomme belerende grapjes en opmerkingen, waarom moet je me nou telkens terecht wijzen, alsof ik het niet goed doe. Dit is het verwijt dat mijn ego gisteren eigenlijk mijn vriend had willen maken. Maar ik deed het niet. Ik wist namelijk ook dat mijn Ziel die zgn. belerende grapjes en opmerkingen op mijn pad had gebracht als uitnodiging tot bewustwording. Ze wil namelijk dat ik dieper kijk, me volledig ontdoe van ego, zodat ze volledig vrij kan zijn.

Het prachtige aan een liefdesrelatie van de Ziel is, dat beide Zielen altijd zullen aansturen op het volledig tot bloei komen. Beide Zielen willen niets liever dan hun volle potentieel verwezenlijken en elkaar daarin bekrachtigen. Hoe meer we vrij van ego vanuit onze Ziel leven, hoe meer we sprankelen en vervulling ervaren. In een liefdesrelatie die wezenlijk bij je past, die jou en je liefdespartner bekrachtigt en optilt, worden zelfs nieuwe potenties en dimensies geopend. Onze Zielen laten ons dit helder ervaren.

Zo wordt de bloei van mijn Ziel bijv. bekrachtigd door de humor van mijn vriend. Zijn humor daagt me uit om helder, aanwezig en gefocust te zijn. Zijn humor brengt relativering en lichtheid in het leven als ik het leven wat te serieus dreig te nemen. Zijn humor maakt dat ik mijn eigen humor en kracht ervaar, ook als vrouw. Zijn humor, die je wakker schudt, is echt één van zijn prachtige zieletalenten. Een ander geweldig zieletalent van hem is zijn goed afgestemde oog voor structuren van de Ziel. Niet alleen komt hij in het dagelijks leven spontaan met allerlei ideeën voor vernieuwende structuren, maar zijn structuren, planning en mindset ook uiterst belangrijk voor hem. Mijn vrouwelijke Ziel leert door zijn Ziel in liefde te gronden en vrij te zijn in structuren van de Ziel. Hij op zijn beurt zegt vaker tegen mij dat mijn Ziel deze talenten in hem uitnodigt.

Dat onze Zielen zo duidelijk streven naar het leven van ons volle potentieel, betekent echter ook dat onze Zielen ervoor zorgen dat die aspecten die nog niet volledig vrij van ego zijn, daar waar onze Ziel nog niet volledig is geankerd, naar het licht worden getrokken. Dit gebeurt op dit moment ook in onze relatie. De situatie is daarvoor op dit moment perfect. Mijn lichaam heeft om verschillende redenen veel rust nodig. Ik ben op dit moment niet zo fit en veerkrachtig. Dit zijn voor mijn Ziel dan ook precies de juiste omstandigheden om evt. egostukken aan het licht te brengen en op te ruimen, om te checken of er ook in de diepe krochten geen restjes ego meer achtergebleven zijn. Immers, in deze situatie ben ik open en word ik gemakkelijk geraakt. Ik heb namelijk geen energie om evt . beschermingsmechanismen overeind te houden. Het ego dat er nog is krijgt alle ruimte om zich te laten zien.

Hoe prachtig komt alles nu bij elkaar: De genoemde zieletalenten, de situatie op dit moment en ons beider verleden. Mijn vriend heeft een verleden waarin hij de neiging had om zijn liefdespartner te pleasen ten koste van zichzelf. Inmiddels doet hij dit niet meer, heeft hij dit ego gedrag niet meer nodig. Hij ervaart de Liefde en Vreugde in zichzelf. Het is echter nog niet helemaal geneutraliseerd, zo blijkt nu in onze relatie. Liefde kan nog niet te allen tijde vrij stromen.

Dit matcht perfect met mijn bewustzijnsstaat. Vroeger moest mijn liefdespartner mij de liefde, aandacht en erkenning geven die ik nodig had, omdat ik mijn natuurlijke staat van zijn nog niet zelf kon ervaren. Inmiddels zijn die egopatronen, het in de buitenwereld zoeken, wel geheeld, maar is mijn Ziel ook in mij nog niet helemaal geankerd. Sliertjes van dat oude zijn nog aanwezig. Ik waak er bewust voor dat ik de bevestiging niet bij mijn liefdespartner zoek, maar dat ik het vind in mijzelf.

Onze liefdesrelatie zal ons hierop net zo lang testen, totdat ook de laatste sliertjes van dat oude in ons zijn verdwenen. Het is niet belangrijk er meer aandacht aan te geven. Een liefdesrelatie van de Ziel betekent dat je zulke mechanismen, beperkende gedachtenpatronen van het ego met daaraan gekoppeld het pijnlichaam, steeds sneller herkent en doorziet en de verbinding met je Ziel herstelt. De liefdesrelatie van de Ziel nodigt het ego uit om tevoorschijn te komen en zich over te geven aan de dans van de Ziel.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.