De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – De vrije liefde van de ziel en haar grenzen – 2 september 2015

Mijn Ziel is vrij. Ze is Liefde en wil vrij door mij heen stromen. Ik voel haar. Diep van binnen resoneer ik met haar. Ze is wie ik ten diepste ben. Ik voel een diep verlangen om de Liefde die ik in wezen ben alle ruimte te geven. Maar betekent dat dan ook dat mijn ziel er naar verlangt dat ik vrijgezel ben of dat ik een polyamoreuse liefdesrelatie heb? De afgelopen maanden ging ik op onderzoek uit.

Vorig jaar als vrijgezel voelde ik me totaal gelukkig en vervuld. Ik voelde de Liefde en Vreugde die ik ben. Ik voelde dat ik geen liefdesrelatie nodig had om me compleet en gelukkig te voelen. Ik voelde me vrij om ja te zeggen tegen alle heerlijke intieme ervaringen die op mijn pad kwamen. Toch zag ik elke keer voor mijn geestesoog één levenspartner verschijnen met wie ik wezenlijk de diepte in zou gaan. Ik zag dat deze liefdespartner en ik een verrijking voor elkaar zouden zijn in het kader van onze zielemissies. Ik zag dat we elkaar naar nog ongekende nieuwe dimensies zouden brengen, waar we alleen niet zouden kunnen komen. Ik zag dat we elkaar wezenlijk zouden inspireren en naar vol potentieel zouden leiden.

Nu is deze ene liefdespartner verschenen en hebben we een deel van bovenstaande al duidelijk mogen beleven. Toch verscheen af en toe twijfel in mij: Waren die inzichten die ik als vrijgezel had gehad nu van mijn vrije ziel of van mijn bange ego dat uit angst een monogame liefdesrelatie zoekt. Want mijn ziel is toch vrij en wil toch ook nu in dit lichaam vrij zijn? Mijn helder weten was blijkbaar niet helder genoeg. Ik had ergens de behoefte om het ook zelf in mijn lijf te gaan ervaren. Mijn liefdespartner gaf me alle ruimte om dit te onderzoeken en mezelf hierin te ontdekken.

Zo koos ik een tijd geleden voor de ervaring om met een andere man seksueel intiem te zijn. Door wat het precies werd ingegeven had ik niet helder, maar ik voelde duidelijk het verlangen dat het in Liefde geleefd wilde worden. Deze ervaring was nuttig. Ik kwam er achter dat ik uit stoerheid en zelfbescherming deze ervaring was aangegaan. Ik dacht: als mijn ziel vrije Liefde is en wil leven dan ga ik dat maar aan. Maar het klopte niet. Ik kon voelen hoe ik mezelf had geforceerd en geweld had aangedaan. Ik voelde dat mijn hart op dit moment enkel met mijn liefdespartner seksueel intiem wil zijn.

Ook bracht mijn ziel mij de ervaring op mijn pad dat mijn liefdespartner seksueel intiem was met een andere vrouw. Wat een nuttige, verhelderende en intense ervaring was dit voor mij. Ik kon zo sterk voelen dat mijn ziel deze situatie voor mij had gecreëerd. Ik voelde dat de ervaring klopte. Om te beginnen werd er diepe oude pijn in mij aangeraakt. Pijn waarvan het de hoogste tijd was dat ze aan het licht kwam. Daarnaast kon ik ook nu weer zo helder voelen dat het verkennen van polyamorie nu niet wezenlijk bij mij, mijn liefdesrelatie en zielemissie past.

Ik ervaar dus nu ook helder in mijn lijf dat mijn ziel vrij wil zijn om haar zielemissie door mij te leven en dat juist het verdiepen van een monogame liefdesrelatie op dit moment daarbij past. Hierdoor komt namelijk de focus volledig op mijn zielemissie. In dat kader heeft zij de perfect passende liefdesrelatie op mijn pad gebracht. Om alle ruimte te hebben om ten volle mijn zielemissie te kunnen leven vraagt mijn ziel van mij dat ik op elk moment bewust het zwaard der Liefde hanteer om los te kappen wat niet wezenlijk daarbij past.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.