De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – De Ware – 15 mei 2015

Het vinden van De Ware was altijd zo iets romantisch. Ik bedoel De Ware, in de zin van die Ene, die me compleet en gelukkig zou maken, die Ene met wie ik, het liefst voor altijd, samen heel zou (gaan) zijn. Die Ene, die betekenis aan mij en mijn leven zou geven. Voor velen is dit volgens mij de betekenis van De Ware. Velen zijn hier naar op zoek, naar iemand die er op die manier altijd voor ze is. Velen proberen dat te leven, als ze denken dat ze Hem/Haar gevonden hebben, met alle ongelukkige – ten diepste liefdeloze – gevolgen van dien.

Ik was dat dus ook, voor zo lange tijd. Ik zie nu dat dat het verlangen van mijn ego was, dat zijn verlangens – zo ook het verlangen om ten volle te worden bekrachtigd – projecteerde op de buitenwereld. Mijn ego dat zijn bestaan vond in de bevestiging door de ander, de liefdespartner.

Als het verlangen tot symbiose bij beide partners samenvalt, dan is de hemel op aarde. Eenheid en totale vervulling worden samen ervaren, maar niet ieder in zich. Dat is voor mij duidelijk het verschil met leven vanuit de Ziel. Het ego kent geluk en ongeluk. Geluk als de partner symbiotisch wil samen gaan, als gezamenlijk eenheid wordt ervaren, ongelukkig als de verlangens niet matchen, omdat er geen heelheid in jezelf is. De Ziel ervaart heelheid in zichzelf en krijgt het door zijn of haar partner (slechts) teruggespiegeld dat de heelheid er is. Op de momenten dat ik me ongelukkig voel, besef ik dat ik de verbinding met mezelf kwijt ben. In plaats van (onbewuste) manipulatie van mijn partner, om hem weer tot verbinding met mij te dwingen, herstel ik de verbinding met mijn eigen Ziel.

Sinds ik leef vanuit mijn Ziel, is mijn perspectief van De Ware dus veranderd. Wat De Ware voor mij nu is? Mijn Liefje zei laatst iets heel moois. Hij zei dat elke vrouw met wie hij een liefdesrelatie heeft gehad, of met wie hij op de een of andere manier een bijzondere ontmoeting heeft gehad, op dat moment De Ware voor hem was. Dit voelt voor mij zo mooi en zo waar (en nee, mijn ego vindt dit niet romantisch ;-)). Onze partner is slechts onze spiegel en is aangetrokken door onze Ziel precies op het goede moment en met haar eigen redenen. Onze partner reikt ons precies aan wat onze Ziel op dat moment nodig heeft, resp. wil aangaan qua ervaring, hoe kort of lang deze ontmoeting ook was. Deze persoon is onze perfecte Match op dat moment.

Voor mij is de zoektocht naar (de verbinding met) De Ware ten diepste de zoektocht naar (de verbinding met) ons ware Zelf, naar de Liefde die we ten diepste zijn. Op het moment dat we De Ware zoeken in de buitenwereld in de vorm van een Liefje, zullen we nooit wezenlijk gelukkig zijn. Op het moment dat we werkelijk beseffen dat wij zelf De Ware zijn met wie we ten diepste een eeuwige symbiose willen aangaan, vinden we Hem/Haar en worden we Een met onze Ziel, onze Essentie. We komen thuis in ons Zelf.

Het frappante is, dat op het moment dat ik De Ware in mezelf vind, ik tegelijkertijd in mijn liefdesrelatie/mijn liefje ook (de spiegel van) De Ware vind.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.