De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – Gedragen door mijn eigen gronding ontmoet ik jou in Liefde – 17 februari 2016

In het verleden, toen ik het licht van mijn eigen ziel nog niet durfde te ontvangen en ik nog niet in mijn eigen gronding durfde te rusten, zocht ik houvast in mijn liefdesrelaties. De liefdesrelatie van de ziel leent zich hier echter niet voor. Een bloeiende liefdesrelatie van de ziel vraagt van beide partners om zelf krachtig bezield en gegrond te zijn.

Mijn huidige liefdesrelatie spiegelt mij dit duidelijk. Op de momenten dat ik zelf goed gegrond ben, dan voel ik mijn eigen bezieling helder. Ik voel me aanwezig, gedragen en geïnspireerd. Ik voel dat ik verbonden ben met Al Wat Is en dat het leven mij voedt. Ik voel dat mijn ziel mij precies daar brengt waar ik moet zijn. Ik voel ook dat ik inspirerend ben voor anderen. Ik heb dan in wezen mijn liefdespartner niet nodig. Ons samenzijn ontstaat dan als vanzelf. Ze is moeiteloos, licht en geïnspireerd. We zijn dan samen vanuit vreugde. Dit zijn ook de momenten dat ik voel dat onze zielen niet voor niets samen zijn en dat zij elkaar werkelijk ontmoeten en bevruchten.

Op de momenten dat ik mijn eigen gronding heb verlaten, voel ik me onzeker, niet meer verbonden en gevoed door het leven. Ik word dan behoeftig en ga aan mijn vriend hangen. Ik wil dat hij mij koestering en zekerheid biedt. In feite probeer ik dan bij hem te gronden en houvast te vinden. Dan word ik ook bang om mijn liefdesrelatie te verliezen. Uit angst wil ik mijn liefdesrelatie beveiligen en vastzetten. Ik wil onze liefde en liefdesrelatie door hem bevestigd zien. Ik ben dan zelf niet meer bezield. Ik ben dan geen bron van inspiratie meer voor anderen. Ook mijn liefdesrelatie wordt dan niet meer gevoed vanuit bezieling en verliest haar glans.

Ik voel duidelijk dat mijn ziel verlangens heeft. Zij wil haar zielemissie, haar unieke passie en zieletalenten, op aarde verwezenlijken. Daarvoor is het nodig dat mijn ziel haar eigen verbinding met de aarde heeft. Zonder gronding immers geen manifestatie. Zo voel ik ook het verlangen van mijn ziel om samen met een man in een vervullende liefdesrelatie te zijn. Ik voel dat het samenzijn met mijn liefdespartner in deze liefdesrelatie mijn ziel iets wezenlijks biedt. Ons samenzijn in deze vorm voedt en inspireert mij. Ik word steeds meer mijn ware zelf en mijn unieke talenten ontwikkelen zich. Ik ervaar ook dat ik in deze liefdesrelatie zelf iets wezenlijks te bieden heb. Deze bloeiende en ons bevruchtende liefdesrelatie manifesteert en ontvouwt zich als vanzelf als wij beiden bewust bezield en goed gegrond zijn. Ik mag de liefdesrelatie echter niet als iets vanzelfsprekends gaan zien. Ik mag haar niet vastzetten of belasten met projecties en verwachtingen, want dan sterft ze, zo ervaar ik keer op keer weer. Op de toekomst gerichte beloften naar elkaar zijn er dan ook niet bij. Enkel vreugde en vervulling in het moment is wat deze liefdesrelatie kenmerkt. De liefdesrelatie van de ziel wil op elk moment in alle vrijheid opnieuw geboren (kunnen) worden, net zolang als dat onze zielen wezenlijk blij maakt.

Deze bloeiende liefdesrelatie van de ziel vraagt dus van mij dat ik op elk moment onbevangen aanwezig ben en mij open voor hoe zij zich als vanzelf wil manifesteren. Dat voelt levendig, vrij en wezenlijk voedend, maar blijft voor mij ook de grootste uitdaging van het hebben van zo’n bloeiende liefdesrelatie van de ziel.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.