De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – Mijn vriend wil vannacht alleen slapen – Help? – 2 mei 2015

Gisteren zei mijn vriend dat hij een paar nachten alleen wil slapen. In een flits wist ik, dit klopt. Hij heeft dit nu nodig. We hebben dus vannacht apart geslapen. Is dit nu het begin van het einde van onze liefdesrelatie? Leven vanuit je Ziel betekent dat je ervoor kiest om te allen tijde de impulsen van je Ziel te volgen, om te doen wat werkelijk goed is voor jou. Daarmee doe je inherent ook te allen tijde wat goed is voor je liefdespartner. Ik wist dus dat toen mijn vriend aangaf dat hij alleen wilde slapen en ik kon voelen dat hij dit werkelijk nodig had, dat het dus ook goed voor mij zou zijn. Dit was een diep helder weten in mij. Maar mijn lichaam was nog niet helemaal zo ver. Zijn wens om die nacht alleen te slapen paste uiteraard helemaal bij die diepe schoonmaakactie waar mijn Ziel nu mee bezig is. Het verlangen van mijn vriend raakte diep verdriet in mij aan. Gedachten als: Houdt hij nu niet meer van mij, is onze relatie nu over, wil hij nu nooit meer samen met mij slapen etc, kwamen voorbij. Het bijzondere daarbij was dat ik kon waarnemen dat al die gedachten, al die verhalen die mijn ego er nog bij wilde verzinnen, niet meer waar waren. Ik kon voelen dat die gedachten slechts nog als vage schimmen, als zwakke echo’s, voorbij kwamen en niet meer aan mij hechtten. Ik kon tegelijkertijd ook een diepe verankering in mezelf waarnemen. Ik voelde dat deze gedachten en emoties me in de kern onberoerd lieten. Ik kon voelen dat er constant (zelf)liefde en vrede in mij is, en dat ik dit ben. Ook kon ik voelen dat de verlangens van mijn vriend niets te maken hadden met de Liefde die er tussen ons is. Eigenlijk vind ik het ook wel erg mooi dat we er nu blijkbaar beiden klaar voor zijn om deze ervaring samen aan te gaan. Spannend vind ik het wel. Als ik eerlijk ben dan realiseer ik mij dat ik eigenlijk altijd al in mijn eentje beter heb geslapen. Ik was altijd al zo gevoelig dat ik de energie van een ander naast mij sterk voelde. Zo voelde ik vannacht hoe heerlijk en ruimtelijk het voelde om alleen maar mijn eigen energie te voelen. Het was weldadig en bracht me weer bij mezelf. Ik ben dus blij dat mijn vriend de moed had om zijn gevoel te volgen. De ervaring laat mij mijn ware Zelf ervaren. Ik kan ook voelen hoe goed het mij zal doen als we zo af en toe ook apart slapen – hoe graag ik ook in zijn armen lig.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.