De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – Ontmoet de kosmische vader en moeder – 24 juni 2015

Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren familieopstellingen gedaan. Het energetisch veld met zijn diepere lagen en waarheid vond ik altijd fascinerend. Familiegeheimen, beweegredenen en karmische egopatronen uit mijn familielijnen werden blootgelegd. Elke opstelling bracht weer een stuk losmaking of transformatie van beperkende conditioneringen in mij en daarmee dus ruimte voor mijn ziel. Laatst voelde ik dat het wroeten in mijn voorouderlijnen, die mijn identiteit en wijze van handelen voor zo lange tijd hebben bepaald en beïnvloed, klaar is. Ik was er blijkbaar werkelijk klaar voor om ten volle voor de grootsheid van mijn ziel te kiezen en in haar licht de kosmische vader en moeder te ontmoeten.

Ik ervaar dat integratie van de kosmische vader en moeder in mijzelf noodzakelijk is, als ik ten volle vanuit de grootsheid van mijn ziel wil leven. Ook de liefdesrelatie die mijn ziel wil leven werkt niet, als ik nog steeds onbewust een egokind blijf en verlang naar liefde en bevestiging van mijn aardse ouders. Ik projecteer mijn kinderlijke behoeften namelijk ook onbewust op mijn liefdespartner. Onbewust werken mijn kinderlijke mechanismen om mijn vader en moeder te behagen, teneinde de liefde en erkenning te ontvangen die ik denk nodig te hebben, door in mijn liefdesrelatie.

Bijvoorbeeld: Ik vergeet contact te maken met mijn eigen diepste zieleverlangens om zo in verbinding te kunnen zijn. Ik test mijn liefdespartner, want ik wil dat hij als een krachtige vader volledig in zijn kracht voor mij staat, dat hij mij beschermt en onvoorwaardelijk steunt. Ik wil dat hij mij laat zien dat hij weet wat zijn wezenlijke kracht en diepste waarheid zijn. Ik wil dat mijn liefdespartner als een zorgzame liefdevolle moeder met mij in verbinding staat en beschikbaar is, dat hij mij echt ziet en mij met zijn oneindige liefde troost, koestert en verwarmt. Gevangen in deze mechanismen kunnen mijn grootsheid en unieke zieletalenten echter maar moeilijk stromen.

Het ten volle leven van mijn zielemissie, passie, zieletalenten en liefdesrelatie vraagt van mij dat ik mijn aardse ouders, en zo ook mijn liefdespartner, ontsla van de verplichting om voor het egokind in mij te moeten zorgen. Het vraagt van mij dat ik de kosmische vader en moeder in mezelf weer (h)erken en eer. Zij zijn te vinden in mijn eigen grootsheid, oftewel in het licht van mijn eigen ziel. Ik ervaar dat ik mij in verbinding met mijn ziel te allen tijde gekoesterd en gesteund voel. In verbinding met mijn ziel ervaar ik dat de kosmische vader en moeder overal in en om mij heen aanwezig zijn. Ik ervaar dat alles en iedereen (een aspect van) de kosmische vader en moeder in zich draagt.

Het (h)erkennen van de kosmische vader en moeder is niet alleen een wezenlijke verrijking voor mijzelf, maar voor alle betrokkenen. Dus ook voor mijn aardse ouders en liefdespartner. Met deze stap hebben we namelijk allemaal onze handen vrij om ten volle onze grootsheid te leven. Het geeft ons allemaal de ruimte om ten volle in onze bezieling mee te surfen op de natuurlijke flow van het bestaan.

 

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.