De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – Passie & Seks enzo (I) – 11 april 2015

Mijn ego dacht nooit na waarom ik seks had. Ik had seks als de aantrekkingskracht en zin in seks wederzijds waren. Een climax werd bereikt, je was bevredigd en een tijd later ontstond de behoefte weer. De onbewuste ego aantrekkingsmechanismen die daarbij aan het werk waren had ik niet door.

Ik had niet door dat ik seks (nodig) had, om een leegte in mezelf op te vullen en me (samen) verbonden en heel te voelen. Ik had niet door dat ik de ander nodig had om me geliefd, gekoesterd en bevredigd te voelen. Ik had niet door dat ik de ander en seks nodig had om de levensenergie in mezelf te laten stromen. Het was gewoon fijn, ik keek niet dieper.

Nu ik leef vanuit mijn Ziel en ook een zgn. liefdesrelatie van de Ziel heb, is ook het hebben van seks veranderd. Ik kan er niet omheen. Onze lichamen spreken heldere duidelijke taal. Zodra ik of mijn liefdespartner niet goed is afgestemd op zijn Ziel, dan stroomt het niet meer. Zodra het ego van een van ons in actie is gekomen, bijv. door de ander onbewust te gaan pleasen, dan stopt de flow. Mijn ego vindt dat niet altijd leuk. Het kan namelijk heel confronterend zijn, (zelfs een beetje) toneelspelen gaat niet meer. Aan de andere kant is het voor mij nu toch echt mooier dan voorheen.

Ik ervaar dat mijn Ziel gaat stralen als seks werkelijk vanuit de natuurlijke flow, oftewel het vol aanwezig zijn, ontstaat. Mijn Ziel verlangt er naar om de passionele dans te laten gebeuren zonder wil om iets specifieks te ervaren of te bereiken. Het is een afstemmen op onszelf, een totaal accepteren van wat er in ons is en wat dan als vanzelf wel of niet wil ontstaan tussen onze energieën. Het ego zou het wellicht egoïstisch noemen, die focus op jezelf en niet meer op wat de ander graag wil, maar dit is hoe het voor mij werkt, nu mijn Ziel aan het roer staat.

De seks die dan ontstaat is voor mij zoveel mooier en echter dan voorheen. Het is puurder, aandachtiger en dieper. Het is seks vanuit ware verbinding met mezelf. Het is seks vanuit heelheid in mezelf, van waaruit ik de ander pas werkelijk kan ontmoeten. Ik voelde me ook al gelukkig en vervuld zonder seks met hem. Dat hoeft mijn partner niet meer te bewerkstelligen. Seks samen is wel iets extra’s, een gezamenlijk genieten en ervaren, dat ik in mijn eentje niet kan ervaren. Onze energieën dansen een dans samen. Ik merk ook dat bewuste seks, net als het bewust beleven van een liefdesrelatie, een instrument van de Ziel is voor heelwording, groei en integratie. Als vrouw leer ik bijv. om steeds dieper af te stemmen en vol overgave te ontvangen.

Als ik het heb over leven vanuit de Ziel, dan zou ik mezelf na al die jaren inmiddels wel ervaringsdeskundige noemen. Als het gaat om het seksleven van de Ziel, dan heb ik het gevoel dat ik pas aan een avontuur ben begonnen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de ervaringen van diegenen die al langer het verschil herkennen tussen passie & seks vanuit de Ziel of het ego – bewuste of onbewuste seks?

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.