De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – Samenwonen

Plotseling heb ik dan zo’n liefdesrelatie van de Ziel – Een liefdesrelatie die niet meer wordt beheerst door egodrama, waarin het niet meer gaat om het veiligstellen van de liefdesrelatie en het beschermen van (de angsten van) beide ego’s, maar om het voluit laten stromen van ware Vreugde en Liefde. Een liefdesrelatie waarin de relatie dienend is aan het voluit laten bloeien van het volle potentieel van beide Zielen. Dit betekent concreet dat we telkens weer bij onszelf te rade gaan, het afstemmen op onze Ziel, wat nu in dit moment werkelijk kloppend is. Dus wat is de grootste Vreugde die kan stromen op dit moment, wat is ware Liefde – nu. We zorgen voor onszelf en daarmee dienen we als vanzelf ook elkaar.

Nu ben ik net gaan samen wonen met mijn liefje. Dient deze keuze de door mijn Ziel verlangde vrijheid dan wel, was de vraag die me de afgelopen dagen toch wat bezig hield. In het verleden, toen ik vanuit ego-liefdesrelaties ging samenwonen, betekende samenwonen toch een soort van commitment. De stap betekende voor mij toch dat dit in principe mijn partner was voor de rest van mijn leven. Het betekende als vanzelf afgestemd zijn op elkaar en de relatie. Het betekende monogamie. Het gaf rust en veiligheid. Maar daarmee werd ik van binnen mat. Het stopte met stromen. Mijn Ziel kwijnde weg. De Liefde stierf.

Het antwoord is helder voor mij nu. Dat is het nu allemaal niet. Het samenwonen is geen statisch gegeven. Nog steeds is niets vanzelfsprekend. De keuze om te gaan samenwonen klopte echter helemaal. Het was geen ingeving van ons ego, om de relatie veilig te stellen of het ego te bevredigen, maar werd ons aangereikt vanuit onze Zielen, vanuit de Flow. Het leven bracht de uitnodiging als vanzelf op ons pad en we voelden dat het klopte. Dus we zetten de stap vol vreugde en vertrouwen in dat moment. En dat is precies wat de Ziel vraagt: Volg mij, je diepste Vreugde, in vol vertrouwen dat het leven voor je zorgt, ook op elk moment in de toekomst.

Ik voel dus dat het klopt. Het samenwonen brengt nieuwe ingevingen, situaties en uitdagingen op mijn pad, die ik niet zou kunnen ervaren zonder feitelijk samen te wonen. Blijkbaar is dat waar mijn Ziel nu naar verlangt. Deze keuze maakt dat ik straal en me levendig voel. Ik voel positieve opwinding, maar ook dat ik het spannend vind!

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.