De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – Seksuele onthouding als instrument van de ziel – 9 juli 2015

Een tijdje geen seks – Ik zou het zelf niet bedenken, maar onze zielen wel. Ondanks de sterke liefde die er tussen mijn liefdespartner en mij is, seinden onze zielen dat we ons een tijdje van seks moesten onthouden. De impulsen waren krachtig. We konden er niet omheen. Ik vond het onverwacht op sommige momenten toch een hele uitdaging. Het duurde ook even voordat ik zag wat mijn ziel mij met deze ervaring wilde schenken.

Voor mij is het fundamentele verschil tussen het liefdesleven van het ego en die van de ziel, dat het ego vanuit een gevoel van (seksuele) leegte zijn bekrachtiging en vervulling zoekt in de symbiose met de ander, terwijl de ziel vanuit de heelheid in zichzelf de ander werkelijk vanuit vreugde in liefde kan ontmoeten. De heelheid in mezelf kon ik op vele vlakken al zo helder ervaren. Ik voelde me ook zonder liefdespartner gelukkig en vervuld. Ook seksueel, dacht ik. Toch bleek de afgelopen paar weken dat ik seksueel toch nog niet echt heel was in mijzelf.

In de periode dat mijn liefdespartner en ik geen seks hadden, speelden er plotseling allerlei oude ego patronen in mij op. Niet meer heel sterk, maar toch. Ik werd namelijk onzeker. Plotseling begon ik me bijvoorbeeld weer af te vragen of ik wel aantrekkelijk en sexy was, of dat ik in bed wel goed genoeg was. Ook ging ik me plotseling afvragen of mijn liefdesrelatie wel klopte, ondanks dat mijn ziel mij duidelijk antwoordde dat het juist helemaal klopte. Onze zielen waren bewust samen in deze liefdesrelatie en wilden nu deze gezamenlijke ervaring opdoen. Het prachtige aan mijn liefdespartner in deze fase was, niet alleen dat hij doorgaans vol vertrouwen was, maar ook dat hij juist niet in de please modus ging. Hij vertelde mij in mijn twijfelmomenten dus niet braaf dat ik dat allemaal wel degelijk voor hem was. Hij bleef in verbinding met zijn ziel. Dus was ik aangewezen op de verbinding met mijn ziel.

In deze fase werd ik door mijn ziel uitgenodigd om mij met mijn eigen seksuele bron te verbinden. Ik werd uitgenodigd om de seksuele vrouw in mij in haar eigen kracht te laten gaan staan. Ik werd uitgenodigd om mijn passionele vuur van binnenuit te laten ontbranden en volop te laten vlammen in en voor mijzelf. Dat was precies wat er in deze fase gebeurde. Nadat ik de laatste paar weken steeds meer in mijn onderlijf was gezakt en erin ontspande, en er onbewuste diepe seksuele blokkades boven waren gekomen, ontvlamde plotseling de diepe seksuele vonk in mij. Deze kwam uit het niets op een moment dat ik in mijn eentje heerlijk ontspannen in mijn tuinstoel van de zon lag te genieten. Ik voelde mij plotseling intens seksueel compleet en vervuld. De seksuele energie stroomde volop in mij zonder dat ik een liefdespartner, of een andere impuls buiten mijzelf, daarvoor nodig had gehad om mij seksueel te vervullen.

Ik vind het echt heerlijk om te ervaren dat ik het niet nodig heb dat anderen mij moeten vertellen dat ik een aantrekkelijke seksuele vrouw ben. Ik weet het diep van binnen. Ik voel mij sexy en aantrekkelijk van binnenuit. Ik geniet.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.