De liefdesrelatie van de Ziel in de praktijk – Verliefdheid – 2 april 2015

Wat was het in het verleden heerlijk om verliefd te zijn. Ik voelde mij zo gezien, gewaardeerd en geliefd – door hem. Ik voelde mij op en top vervuld, bruisend en mijn levensenergie optimaal stromen. Door mijn liefdespartner voelde ik dat ik leefde. Dit is een mooie fase en heerlijk genieten, als je ervoor kiest om te leven vanuit het ego.

Als je ervoor kiest om niet meer vanuit het ego te leven, maar vanuit je Ziel, zoals ik nu in mijn huidige liefdesrelatie doe, dan werkt dat niet meer. Genieten door bekrachtiging van buitenaf, je door de buitenwereld laten vervullen, werkt niet meer. Er is namelijk een diep verlangen in je om de heelheid in jezelf te ervaren. Je verlangt er naar om volledig geankerd te zijn in je Essentie, om dus ook eigenwaarde en eigenliefde volledig in jezelf te ervaren zonder bekrachtiging van buitenaf. Je partner is dan (slechts) iemand om je vreugdevolle staat van zijn mee te delen, en in het kader van je bewustwordingsproces is je liefdespartner je directe spiegel. Je partner spiegelt je namelijk of je goed verbonden bent met je Ziel, of je je van binnenuit sprankelend voelt, en ook als je de verbinding even kwijt bent en je je minder voelt.

Op dit moment krijg ik een prachtig cadeau van mijn vriend. Ik merk namelijk dat zich in mij een stuk laat zien dat nog niet heel is. Ik verlang namelijk naar koestering en bevestiging van buitenaf. Ik wil dat hij mij koestert en vertelt hoe prachtig en mooi hij mij vindt. Gelukkig is hij zo goed verbonden met zijn Ziel, dat hij niet bij zichzelf vandaan gaat om mij die koestering te geven waar dat nog onbewuste deel in mij naar verlangt. Gelukkig is hij trouw aan zichzelf. Hij doet wat voor hem goed voelt vanuit zijn Ziel.

Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb, waar mijn Ziel ten diepste naar verlangt. Ik besluit om me in mezelf terug te trekken, om helemaal met mezelf te zijn. Plotseling besef ik me waarom verliefde stelletjes, die door de verliefdheid denken dat ze in hun natuurlijke staat van zijn zijn, terwijl ik zie dat het hun matchende ego’s zijn die hen zo vervullen, me triggeren op dit moment. Ik heb door dat ik de heelheid op dit moment even niet in mezelf ervaar en dat dat precies is waar ik weer naar terug verlang. Maar ook zie ik helder dat ik er naar hunker om die heelheid en bevestiging vanuit mezelf te ervaren, en niet meer van buitenaf. Dan zak ik dieper. Ik zie plotseling hoe gekunsteld en verzonnen het is om de bevestiging van buitenaf nodig te hebben. Ik ervaar zo helder dat ik gewoon ben. Ik ben er, ik besta, en van buitenaf bevestigd worden doet daar niets aan toe of af. Ik ben en mijn unieke energie, mijn talent, werkt, of ik me daar nu bewust mee bezig houd of niet. Mijn waarde is er gewoon, omdat ik ben, of die nu bevestigd wordt of niet. Dan zak ik in die diepe zee van vredige liefde – die we ten diepste zijn. Het is goed, nee prachtig, zoals het is.

Ik ben dankbaar voor die verliefde stelletjes die me triggerden. Ik ben dankbaar voor mijn vriend, omdat hij trouw bleef aan zichzelf. Daardoor gaf hij mij precies waar ik ten diepste naar verlangde: Het tot op de bodem ervaren van (eigen)liefde en (eigen)waarde in mezelf.

Aanvulling
En dan, als ik later beneden zomaar een spelletje zit te doen, voel ik diep van binnen weer dat ultieme gelukzalige gevoel tevoorschijn komen, een glimlach op mijn gezicht die er niet af te rammen is – alsof ik verliefd ben wink-emoticon, maar dan op niets of niemand in het bijzonder, gewoon: het is.

Ps.
Als je verliefd bent is het zo moeilijk om te zien of je in je ego zit, of niet (Dat wil je wellicht ook helemaal niet). Maar als je het wel graag zou willen weten, dan is dit een mooie test:
Je ego voelt zich stralender worden door een liefkozing of compliment van je liefdesparter, terwijl als je vervuld bent van je Ziel, dan is zijn of haar opmerking slechts een spiegel, een bevestiging van hoe goed en stralend je je al voelde voordat je partner die fijne opmerking maakte. Je staat van zijn is onveranderd.
Je ego voelt zich gekrenkt als je liefje een kwetsende opmerking maakt, terwijl je Ziel zich bij een kwetsende opmerking niet aangeraakt voelt. Je Ziel voelt zich dan nog even vredig, stralend en heel. Je Ziel kan dan helder de pijn voelen van waaruit die ander die kwetsende opmerking maakt. Je Ziel zal dan gewoon helder de liefde voelen (voor je liefdespartner) die is.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.