De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – Voorbij het dienstbaar zijn aan je liefdespartner – 30 mei 2015

Wat was ik in het verleden toch goed in het zorgen voor de ander. Ik wist precies wat mijn liefdespartner en mijn liefdesrelatie nodig hadden. Ik dacht dat het zo hoorde. Alleen dan kon een liefdesrelatie bestaan, toch? Het is ons aangeleerd en het zit diep in ons verankerd. We dienen dienstbaar te zijn aan de ander, vooral in liefdesrelaties. Het zijn de overtuigingen van het ego, die gebaseerd zijn op angst, tekorten en afgescheidenheid. Het zijn de overtuigingen van het ego dat zijn eigenwaarde en bestaan(srecht), en daaraan ontleende kleine vreugde, ontleent aan het dienstbaar zijn aan de ander. Het is het ego dat bezig is met overleven.

Het perspectief wordt totaal anders wanneer je vanuit je Ziel gaat leven. Zo ook hoe liefdesrelaties werken. Verbonden met mijn Ziel ervaar ik dat we met zijn allen – ik bedoel alles wat leeft – samen Eén en verbonden zijn. Ik ervaar dat we samen één liefdevol harmonieus levend organisme zijn waarin een ieder gelet op zijn eigen uniciteit zijn eigen plaats en functie heeft. Verbonden met onze Ziel zijn we als vanzelf op onze plek in het grotere geheel en hebben we als vanzelf de bij ons passende mensen om ons heen. Dit geldt natuurlijk ook voor onze liefdesrelaties. Verbonden met mijn Ziel verschijnen ook als vanzelf ten volle mijn unieke talenten en vreugdes. Dus door optimaal voor mezelf en de verbinding met mijn Ziel te zorgen, dien ik als vanzelf ook optimaal de ander en het grotere geheel. Ik ervaar dan ook dat het grotere geheel voor mij zorgt.

Verbonden met je Ziel verdwijnen dus de noodzaak en de focus om voor de ander of je liefdesrelatie te zorgen. Je haalt je focus en je energie terug naar jezelf. Je focust op de ware vreugde en waarheid van je eigen Ziel. Je focust ten volle op het leven, de passie en talenten waarvoor je geboren bent. Ik kan het zo goed voelen. Als ik focus op wat mijn liefje graag zou willen zonder te checken of dit de hoogste vreugde en waarheid van mijn eigen Ziel zijn, of ik focus anderszins op het dienstbaar zijn aan de ander, dan loop ik leeg. Mijn diepe vreugde en sprankel verdwijnen. Ook de energie van onze liefdesrelatie wordt dan mat. Ze verliest haar glans.

Zodra mijn liefje en ik focussen op onze eigen hoogste zielenvreugde, dan stralen niet alleen wij optimaal, maar ook onze liefdesrelatie. Als vanzelf zijn wij dan optimaal een uiting van Liefde, een uiting van vreugdevol en waarachtig zijn. Als vanzelf voeden en inspireren wij elkaar ten volle en is ook ons samenzijn waarachtig en vreugdevol. We merken ook dat we juist dan de ander pas werkelijk iets te bieden hebben. Niet alleen krijgt de ander dan als vanzelf precies die ervaringen die hij of zij ten diepste nodig heeft, maar ook kan de ander dan pas onze optimaal sprankelende energie ontvangen.

Ik ben dus totaal niet meer bezig met de vraag hoe ik dienstbaar kan zijn. Ik focus vol vertrouwen op de zielemissie van mijn eigen Ziel. Ik focus op mijn innerlijke ware vreugde en talenten, die ik ten diepste ben. Ik vertrouw er op dat onze Zielen ons leiden en ons precies op elk moment op ons pad brengen wat ons werkelijk vervulling brengt – zo ook onze liefdesrelaties.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.