De liefdesrelatie van de ziel in de praktijk – Waarom bestaan vreemdgangers, stalkers en andere foute mannen – 1 juli 2015

We zijn krachtige creators van ons eigen leven. Mijn ervaring is dat deze spirituele wijsheid ons volledig empowerment geeft en tegelijkertijd is ze ook de meest confronterende. Geen enkele situatie in ons leven overkomt ons zomaar. Ons ego of onze ziel heeft ze bewust aangetrokken. Het ego creëert zwaarte, pijn en drama, de ziel creëert bewustzijn, liefde en vreugde. Dit geldt ook voor de seksueel getinte situaties in ons leven.

In de overgangsfase van leven vanuit je ego naar de ziel kun je de door het ego gecreëerde situaties door de ogen van de ziel bekijken. Met elke situatie die ons emotioneel triggert, dus ook elke seksueel getinte situatie, nodigt onze ziel ons uit om dieper (in die spiegel) te kijken en bewust te worden. Ze laat ons dan zien dat we een bepaald aspect in onszelf nog steeds afwijzen en nu mogen integreren, of dat een bepaald zielsverlangen nog niet is vervuld. De mensen om ons heen zijn dus eigenlijk slechts de acteurs in onze levensfilm. Ze blijven verschijnen, totdat we de diepere waarheid hebben gezien en geïntegreerd.

Het uitdagende is dus dat die wijsheid niet alleen geldt als je lekker in de seksuele flow zit. Deze geldt dus ook bij zaken als vreemdgaan, stalkers en andere foute mannen of vervelende seksueel getinte situaties. Confronterend hè? Ik heb ze zelf in het verleden meegemaakt. Toen ik mezelf nog identificeerde met mijn ego, waren deze situaties uiterst emotioneel en pijnlijk. Ik stapte in de slachtofferrol, ik verzette mij tegen deze ervaring en ik maakte de dader zwart. Daarmee maakte ik de kracht van mijn ego alleen maar groter. De zwaarte en het drama in mijn leven namen toe.

Toen ik deze wijsheid van de ziel bewust ging leven, ontdekte ik inderdaad dat ik deze situaties onbewust zelf had aangetrokken. Ik kan nu bijvoorbeeld zien dat mijn toenmalige partner met een reden vreemdging. Hij gaf mij dit gedrag als spiegel van mijn eigen ontrouw zijn. Ik was namelijk zelf op meerdere manieren ontrouw aan mijzelf. Ik zie nu dat die mannelijke stalker mij liet zien dat ik zelf in die tijd niet werkelijk stond voor mijn vrouwelijke eigenwaarde en grenzen. Ik zie nu dat die opdringerige mannen die op mijn pad kwamen verschenen om mijn schoonheid en vrouw zijn te bevestigen, omdat ik die op een diep niveau nog niet in mezelf kon voelen. Ik zie nu dat het aan het licht komen van de incestervaring van een van mijn verre voorouders, welke trauma ik onbewust via het familiesysteem had overgenomen, mij liet zien dat ik gevoelens van (seksuele) vijandigheid naar mannen nodig had om zo als vrouw volledig onafhankelijk in mijn (seksuele) kracht te kunnen staan.

Elke situatie liet mij dus telkens (de gevolgen van) mijn onbewuste ego zien. En ja, het vroeg soms enorme moed om die waarheid te durven zien, zeker op momenten dat oude pijn diep werd aangeraakt en de situatie extreem was. Toch nodig ik je uit om jezelf dit totale empowerment te gunnen. Bewustwording van de diepere waarheid van bepaalde emotionele situaties maakte me namelijk vrij. Dader- en slachtofferschap, met al zijn zware emoties en situaties, verdwenen. Mijn leven is licht, liefde- en vreugdevol geworden, ook op seksueel gebied.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.