Durf vriendschappen los te laten – 20 november 2017

Als ik loslaat wat wringt verschijnt als vanzelf wat past
De natuurlijke orde van het universum – die Liefde is

Ondanks dat ik bekend sta als een vrije ziel, iemand die zich niet laat vangen in onbezielde gewoontes en structuren, merk ik dat ik mezelf soms toch verlies in wat niet bij mij past. Geweldig. Dat ontdek ik dan. Mezelf.

Een vriendschap die een tijd geleden als vanzelf in vreugde ontstond. Die ons over en weer blij maakte. Inspireerde. Een vriendschap van warmte en veelvuldig sharen. Onlangs bleek zij uitgestroomd. Gewoon omdat we evolueerden. Omdat we meer onszelf werden. En onze zielen nu een ander pad willen gaan.

Ook een prachtige liefdesrelatie die volledig resoneerde met de verlangens van mijn ziel een tijd geleden. Ze verscheen als vanzelf. We leefden. Verkenden. Verrijkten. Toen was zij uitgestroomd. Omdat we meer onszelf werden. Omdat onze zielen nu apart verder willen gaan. Andere zaken willen ontdekken.

In beide relaties bleef ik te lang hangen. In beide gevallen ging ik werken aan de verbinding. Omdat deze mensen mij zo lief waren. In mijn hart. De verbinding ten koste van mijzelf. Ik ging steeds meer zien dat er belangrijke delen van mijzelf niet werden gezien. Mijn zieletalenten. Mijn waarheid. Mijn stralende zijn en inspiratie. Ze kregen geen ruimte. Geen erkenning. Steeds meer moest ik strijden om er te zijn. Ik begon moe te zijn. Ging stress voelen. Twijfelen aan mijn grootsheid.

Het mooie van te lang tegen jezelf ingaan is dat je ook haarscherp ziet hoe het werkt. Toen beide contacten beëindigd werden voelde ik opluchting. Het klopte. Ik kon weer ademen. Mijn kracht en vreugde kwamen terug. Krachtiger. Frisser dan voorheen. Inspiratie stroomde weer. Vernieuwd. Anders. En als vanzelf verschenen er nieuwe dieper bloeiende contacten en ontmoetingen op mijn pad.

Relaties en vriendschappen zijn er om ons te verrijken. Maar het is ook belangrijk om te zien wanneer zij hun functie vervuld hebben. Belangrijk om ze dan weer vrij te geven. Eigenlijk gewoon elke dag opnieuw. Dan ontstaat als vanzelf de natuurlijke orde van het universum. De orde waarin Al Wat Is één en verbonden is. Wordt gezien. Wordt gediend. Als vanzelf verschijnt op elk moment wat werkelijk bij ons past als wij loslaten wat wringt.

Liefde wordt zo vaak miskend om in een verbinding te blijven. Liefde is voor mij het energetisch veld. Is de vrijheid om de natuurlijke orde van het universum op elk moment als vanzelf te laten ontstaan. Is de erkenning van wie wij wezenlijk zijn in het grote geheel. Is Al Wat Is.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.