Elk moment in ons leven is een (verborgen) geschenk van het universum – 21 december 2014

Vaak zie ik mijn vrienden worstelen met hun dagelijks leven. Ze verzetten zich tegen wat het leven hen aanreikt. De een is boos en verongelijkt, omdat ze al zo lang vrijgezel is, de ander klaagt over haar partner die zich niet echt wil binden, en weer een ander is voortdurend aan het strijden met haar buren die voor geluidsoverlast blijven zorgen. Ze voelen zich slachtoffer en denken dat het leven hen overkomt. Ze denken dat ze niet aan hun geluk toekomen, omdat hun dagelijks leven hen daarvan afhoudt. Ze denken dat de oorzaak van de situatie waarin ze zich bevinden in de buitenwereld ligt. Ik herken hun mindset. Jarenlang zat ik zelf gevangen in deze zo echt lijkende perceptie van mijn zo krachtige ego.

Wat gun ik het mijn vrienden om de switch de maken naar het perspectief van de Ziel. Het geeft zo’n empowerment als je ziet dat de oorzaak in onszelf ligt, als je ziet dat we in ons leven ervaringen aantrekken die precies resoneren met onze innerlijke staat van zijn en met de verlangens van onze Ziel.

Wat een rust geeft het mij om te ervaren dat alles in mijn dagelijks leven een (soms verborgen) geschenk is van mijn Ziel. Het vraagt moed om die geschenken te durven erkennen. Zo werd ik jaren geleden in de positie gebracht dat ik mijn ontslag diende te nemen bij de rechtbank. Mijn ego vond de gang van zaken destijds zo onrechtvaardig. Nu weet ik dat mijn Ziel hiervoor zorgde en was ik zonder dit verloop nooit op het pad van mijn zielemissie gekomen. Soms was het einde van een liefdesrelatie zo pijnlijk. Nu weet ik dat ik hierdoor onder meer geleerd heb om werkelijk in mezelf gelukkig te zijn en dat relaties, welke dan ook, eindigen als hun functie vervuld is en dat het nieuwe dat zich aandient altijd weer beter past bij wie ik op dat moment ben. Mijn leven gaf mij telkens precies die ervaringen die ik nodig had om meer werkelijk mezelf te zijn, om mijn zielemissie, het leven van mijn volle potentieel te ondersteunen.

Inmiddels benader ik elke ervaring of relatie in mijn leven vanuit het perspectief van mijn Ziel. Ik kijk dieper. Soms leer ik ook, echt zonder weten, helemaal te vertrouwen op de wijsheid van het universum. Zo ook nu. Het krachtigste bewustwordingsinstrument van mijn Ziel is het mij hele nachten wakker houden uit mijn slaap (het ego zou zeggen dat dit mijn grootste zwakke plek is ;-)). Jarenlang sliep ik niet, wat onder meer resulteerde in mijn ontslag bij de rechtbank en het feit dat ik te moe was voor sociaal verplichte nummertjes of ander aangepast gedrag, oftewel het bracht mij in contact met mijn Ziel.

Ook nu weer gebruikt mijn Ziel dit instrument, en ook nu weer struggle ik soms met het ’s nachts wakker liggen. Ik voel emoties, dreig mij slachtoffer te voelen en mij er tegen te verzetten. Zo sterk verlang ik naar lekker slapen, zodat ik normaal kan functioneren, net als normale mensen. Het heeft me de afgelopen dagen inmiddels onder meer laten zien dat ik ook in mijn samenzijn met mannen volledig zelf mag gronden en dat ik onbewust soms nog steeds energetisch fuseer met anderen. Maar ook na deze inzichten lig ik nog steeds wakker. Er is dus nog meer. Ik geef het op. Ik heb geen zin meer om dieper te kijken. Ben te moe. Te moe om actief te zoeken. Ik weet inmiddels gelukkig ook dat antwoorden op het juiste moment komen. Ik geef me over aan de wijsheid van het universum.

Moe op de bank liggend kon ik vanmiddag plotseling weer zo mooi voelen dat het ook nu weer echt een groot geschenk van mijn Ziel is. Ik ben zo’n krachtige doorzetter en blijkbaar niet echt bereid om de door mijn Ziel verlangde nog diepere overgave met wat minder harde maatregelen aan te gaan, dat alleen het niet slapen mij daar brengt. Een prachtig geschenk. Dank universum.

Lieve allemaal, kijk naar binnen, zie wat daar werkelijk leeft en resoneert. Daar ligt het ware antwoord op het waarom van bepaalde situaties in je leven – Verhoog je vibratie, word meer je ware Zelf en je dagelijks leven zal je deze toename van bewustzijn en vreugde haarscherp terugspiegelen.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.