Emoties zijn enkel symptomen van bewustwording van het ware zelf – 19 november 2017

Er gebeurt zoiets moois als je durft te zien dat negatieve emoties niet willen zeggen dat er nog iets in jou geheeld moet worden, maar dat het op dat moment juist aan het helen is – als je tenminste (de illusie van) je identificatie met het valse zelf durft te zien en los te laten.

Negatieve emoties laten namelijk alleen maar zien dat je ware zelf tevoorschijn wil komen. Sterker nog, dat het aan het tevoorschijn komen is. Maar dan moet je wel durven zien dat je je negatieve emoties niet bent, oftewel dat ze niets over jouw ware zelf zeggen. Dat je er niet meer in hoeft te wroeten.

Het zijn enkel nog de oude pijnlijke symptomen van de verhalen van het valse zelf – het afgescheiden ego – waar jij je zo lang mee identificeerde en die nu jouw systeem willen verlaten. Omdat jij nu klaar bent om weer vanuit jouw ware zelf te leven. Ze willen enkel nog vrij weg mogen stromen.

Het is prachtig als je ze enkel nog ziet als oude echo’s die aan de oppervlakte komen om jouw systeem te verlaten. Als vanzelf zijn ze steeds meer enkel nog een wind van herinneringen. Met daaronder steeds krachtiger helder aanwezig jouw ware zelf. Die enkel ware vreugde is. Die simpelweg die oude opgekomen herinneringen waarneemt.

Hoe krachtiger mijn identificatie met mijn ware zelf is, hoe minder negatieve emoties ik nog ervaar. Vanuit mijn ware zelf ervaar ik zeker wel voorkeuren. Ik ervaar de verlangens van mijn ziel. Ze geeft me helder aan welk pad ze wil gaan, wat ze wil ontdekken en ook wat niet. Ze doet dit in de taal van ware vreugde en flow. Hoe beter ik naar haar luister en haar volg, hoe meer vreugde en flow ik ervaar. En voel ik mij als mijn ware zelf zonder al die negatieve emoties minder mens? Integendeel, juist voller en meer aanwezig dan ooit.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.