Genieten is nuttig – 1 september 2014

Nou ben ik er weer ingetrapt. Na een slappe inkomstenmaand voor mijn bedrijf, ok het was augustus, het schijnt normaal te zijn dat die maand slappe hap is, verviel ik onbewust in mijn oude structuur van ondernemen en leven. Mijn ego was bang dat er geen nieuwe klanten zouden komen en zei tegen mij dat ik er hard aan moest trekken om weer nieuwe klanten te krijgen, dat ik toch echt snel in de actie moest komen. Ik mocht pas weer leuke dingen gaan doen, als ik eerst nieuwe klanten had geworven. Hierdoor kwam er stress in mij, want in het verleden deed ik alles op wilskracht en liep ik jarenlang op mijn tandvlees. Er kwam ook paniek, want ik wist zo snel niet hoe. Mijn passie voor het ondernemerschap en mijn bedrijf kon mij niet inspireren, want die bleek met de noorderzon te zijn vertrokken.

Dan is het zo mooi om te zien hoe je innerlijke staat van zijn direct doorwerkt in je dagelijks leven. Door deze angst en stress, door dit forceren zegden meteen de klanten die ik nog had staan af (hoe helder wil je het hebben?!). Ik werd er aan herinnerd dat ik mijn focus op het moeten aantrekken van klanten weer diende los te laten, dat ik weer mocht gaan focussen op genieten en wel meteen. Leven en ondernemen vanuit bezieling is immers leven vanuit de vreugde die je bent. Meteen (!) toen ik dingen ging doen waarvan ik genoot, die in eerste instantie niets met mijn bedrijf te maken hadden, werd ik weer zichtbaar en ging de telefoon. Een leuke nieuwe klant had mij gevonden (!). Het leuke is ook dat meteen zodra ik weer ging genieten, de inspiratie in mij weer ging stromen. Ook de vreugde voor mijn bedrijf(sactiviteiten) kwam als vanzelf terug.

Wil je leven vanuit bezieling, wil je doen waarvoor je geboren bent en je laten dragen door de flow, ga dan genieten – NU – niet pas als je allerlei klussen als een zombie vanuit moeten hebt afgewerkt. Het leven draagt je, zorgt ervoor dat het jou aan niets ontbreekt als je de vreugde durft te zijn die je bent, als je oude overtuigingen van hard moeten werken, pas mogen genieten als je klussen af zijn e.d., durft los te laten.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.