Het bezielde verlangen om ondernemer te zijn

Zit er bezieling in het verlangen om een succesvol ondernemer te zijn – of is het een ego ding om veel geld te willen verdienen

Ik voel mij vervuld en succesvol als ik voluit mijn potentieel kan leven. Als ik voluit de inspiratie en creativiteit van mijn sprankelende ziel kan ervaren en gebruiken. Als ik voluit de magie van overvloed van mijn ziel kan laten stromen.

Al vele jaren heb ik met plezier mijn bedrijf Zielenvreugde. Lange tijd was het niet echt nodig om werkelijk met een ondernemersgeest aan de slag te gaan. Het was niet nodig om met mijn bedrijf volledig in mijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik had een aanvullende uitkering of woonde bij mijn liefdespartners, die voor een deel in mijn levensonderhoud voorzagen. Gelet op mijn jarenlange chronische vermoeidheid en extreme slaapklachten was dit heel fijn. Toch klopte het ergens voor mij niet. Ik zie nu dat het niet zelfstandig kunnen ervaren van (financiële) overvloed mij liet zien dat ik toen nog niet volledig in mijn kracht stond.

Als ik nu terug kijk, dan zie ik dat dat alles te maken had met het niet echt willen incarneren op aarde. Mijn verbinding met mijn ziel was heel sterk, maar die met de aarde niet. Het deelnemen aan de samenleving die vanuit het onbewuste ego onbezield was vormgegeven, putte me uit. En de ego gerichtheid op het verdienen van veel geld als doel op zich klopte voor mij al helemaal niet.

De laatste paar maanden is er enorm veel veranderd. Het belangrijkste is dat ik ervoor heb gekozen om echt mijn lichaam te gaan bewonen, in het bijzonder mijn onderste chakra’s. Ik ben me écht met de aarde gaan verbinden. In vreugde. Vanuit mijn essentie. Ik voel nu in mijn lichaam zowel mijn ondernemende mannelijke als vrouwelijke energie stromen. Ik voel nu mijn bezieling én mijn aardse kracht. Mijn heelheid als mens. Lichaam, geest en ziel verbonden. En plotseling ben ik anders naar geld en ondernemerschap gaan kijken.

Plotseling kwamen er inspirerende blogs van vrouwen voor mijn neus, die wisten dat overvloed onze natuurlijke staat van zijn is en dat de aanwezigheid van geld(stroom) in ons leven daar een spiegel van is. Zo werd ik ook naar meerdere online webinars van bezielde vrouwelijke ondernemers getrokken. Zij lieten mij zien hoe ze in de vreugdevolle flow van hun ziel op hun eigen wijze als succesvolle ondernemers echt veel geld waren gaan verdienen. Dat ze in de flow van hun creatieve ziel te allen tijde over alle (financiële) middelen en talenten beschikken om hun zielendromen, waaronder hun bedrijf, helemaal waar te maken.

Plotseling raakte ik geboeid en begon ik succesvol ondernemerschap een interessant spel te vinden. Nee, niet op de traditionele manier. Maar zoals het vanuit mijn bezielde vreugde, passie en inspiratie wil ontstaan. En plotseling stromen mijn inspiratie en creativiteit als ondernemer. Moeiteloos ploppen er allerlei leuke ideeën op hoe ik vol passie en creativiteit geld in mijn leven kan laten stromen. Ik popel om ze uit te voeren en daarin succesvol te zijn. Mijn ziel wil ondernemen!

Sinds kort vraag ik me ook niet meer af of ik vanuit mijn bedrijf ook komende maand weer voldoende inkomsten zal hebben. Mijn ziel is er helder in: Als je eenmaal ruimte geeft aan haar inspiratie en deze werkelijk gaat gebruiken, dan zal ze je er steeds meer van willen geven. Haar inspiratie is onuitputtelijk.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.