Ik ben gelukkig want ik wil wat mijn ziel wil – 9 januari

Het is makkelijk om gelukkig te zijn als je precies krijgt waar je ego naar verlangt, als verliefdheid wederzijds is, je bedrijf financieel succesvol is en je het huis van je dromen bewoont. Maar de ware test of je werkelijk vanuit je gelukzalige essentie, oftewel je ziel, leeft, is: Voel je je ook gelukkig als je niet krijgt waar je ego naar verlangt? Ben je gelukkig met wat je ziel je op je pad brengt?

De afgelopen jaren werd ik voortdurend door mijn ziel getest of ik mijn gelukzalige ziel werkelijk belichaam, maar de ultieme test vond plaats in de afgelopen maanden. Mijn romantische ego verlangde naar het diep versmelten met één speciale geliefde, terwijl mijn ziel mij vrolijk en gelukkig liet zijn in de polyamoreuze liefde. Mijn luxe lievende ego verlangde naar het bewonen van een ruim huis met een heerlijke tuin, terwijl mijn ziel mij warm en gelukkig deed zijn in een klein soms stinkend studentikoos stulpje. Mijn naar succes strevende ego wilde enkel en alleen succesvol zijn in mijn eigen bedrijf Zielenvreugde, terwijl mijn ziel mij gelukzalig deed stralen als ik in de thuiszorg badkamers stond te schrobben. Ik weet nog steeds niet of ik genoemde ego-doelen zal gaan beleven, maar ik voel me intens gelukkig.

Wat een meesterlijk geschenk om eindelijk in al mijn cellen werkelijk te mogen ervaring dat geluk mijn natuurlijke staat van zijn is. Ik ben door deze ervaring gestopt met iets anders te willen dan er is en vertrouw op de leiding van mijn ziel.

Want als ik mijn ziel raadpleeg, als ik mij open voor haar hoger bewustzijn, dan laat ze me telkens weer helder weten dat datgene wat op mijn pad komt te allen tijde mijn ware, wezenlijke verlangens vervult. Zo ook nu. Mijn werkelijke verlangens waren om in de liefde eindelijk vrij van jaloezie te zijn, om in goede gezondheid financieel volledig op eigen benen te staan en om gelukkig te zijn ongeacht wat zich in mijn leven voordoet. Precies dat gaf ze mij.

Ik ben dankbaar dat het leven met al haar beproevingen mij deze overgave van het ego – mijn diepste zieleverlangen – bracht.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.