In het niet weten ontvouwt zich mijn ziel – 25 februari 2016

Soms zoek ik houvast in het weten. Ik wil dan bijvoorbeeld weten waarom ik iemand ontmoet, waarom iets gebeurt of hoe iets zal aflopen. Ik zoek dan zekerheid, veiligheid en rust, in dit weten. Dit willen weten is echter gebaseerd op afgescheidenheid en angst. Het is een symptoom van mijn niet verbonden zijn met mijn ziel. Dit willen weten ondermijnt de bloei van mijn ziel.

Sinds ik zoveel mogelijk leef vanuit mijn ziel en ik ook in staat ben om mij helder op het Bronbewustzijn af te stemmen, merk ik dat ik toegang heb tot het diepere weten. Ik weet bijvoorbeeld inderdaad vaak helder de diepere oorzaak van een gebeurtenis, de reden van een ontmoeting of ik zie helder het potentieel van iets of iemand. In sessies met klanten krijg ik dit te zien als het functioneel is, bijvoorbeeld in het kader van het verlangen van iemand om zijn zielemissie, unieke passie en zieletalenten, voluit te leven. Dit weten verschijnt in het hier en nu door volledig aanwezig te zijn en maakt iemand wakker. Het laat iemand zijn ware zelf met het hoger bewustzijn en zijn potentieel ervaren.

Zo gebruik ik doorgaans mijn helder weten ook voor mezelf. Het ervaren van het diepe weten in het hier en nu helpt mij bij het verwezenlijken van mezelf. Als ik volledig aanwezig ben in het hier en nu, voel ik mij ook gedragen, verbonden en vervuld. Ik voel mij geïnspireerd en blij. Ik ervaar rust en weet dat als ik verbonden ben met mijn ziel, ik altijd overvloed, verbinding en vervulling zal ervaren. Er is dan geen angst. Ik weet dan precies wat ik moet weten. Ik geniet van wat ik doe zonder me om het resultaat te bekommeren Er is voor mij dan ook geen noodzaak om dingen te willen weten die ik op dit moment niet weet. Ik vertrouw volledig op de wijsheid van mijn ziel.

Als ik volledig in het hier en nu aanwezig ben, dan weet ik dus ook dingen niet. Als ik dan goed verbonden ben met mijn ziel, dan ervaar ik dat dit precies is wat mijn ziel wil. Mijn ziel gedijt namelijk niet doordat ik kennis neem van haar hoger bewustzijn, maar juist door zichzelf op aarde te verwezenlijken. Zij bloeit en ontwikkelt zichzelf doordat ze als mens ervaringen opdoet. Als ik dan dingen bij voorbaat al weet en vastzet, dan ben ik vaak niet meer open en onbevangen aanwezig om de door mijn ziel gewenste ervaring ten volle op te doen. Ik kijk en ervaar dan immers door een gekleurde bril.

Ik merk het bijvoorbeeld helder in sessies met klanten. Als ik van te voren mijn werkwijze bepaal en mezelf daarop vastpin, dan ben ik tijdens een sessie niet volledig open en ontvankelijk voor wat zich op dat moment voluit wil ontvouwen. Als ik echter helemaal blanco een sessie in ga en mij op elk moment onbevangen – niets wetend – open voor het hoger bewustzijn van de ziel, dan ontstaan er maximale resultaten. Onze zielen hebben geregeld dat ik en mijn klant samen mogen komen voor een ervaring. Het hoe en wat, de inhoud en het resultaat ervan, mogen we loslaten. Zo werkt het ook in mijn dagelijks leven. Soms heb ik bijvoorbeeld zin om een blog te gaan schrijven. Als ik dan tijdens het schrijven vast blijf houden aan de eerdere ingeving dat het een blog moet worden, dan schrijf ik met een bepaalde focus en ben dan niet meer volledig ontvankelijk voor wat er werkelijk vanuit bezieling wil stromen. Doorgaans gaat het mijn ziel namelijk om mijn bewustwordingsproces dat plaats vindt tijdens het schrijven van een blog, niet om het resultaat.

Het is zo duidelijk dat het voor mijn ziel gaat om het ervaringsproces, dat leidt naar het verwezenlijken van haar potentieel. Ze heeft het nodig om elke stap van dit proces voluit te ervaren en op elk moment haar koers te kunnen bijstellen. Ze is geïncarneerd met een plan en weet precies hoe zoveel mogelijk uit het leven te halen. Dit is hoe ze zich ontwikkelt. Door mij vanuit angst af te sluiten en vast te klampen aan weten, stagneer ik dit prachtige proces.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.