Mijn bedrijf onder leiding van mijn ziel

Mijn bedrijf onder leiding van mijn ziel – 14 augustus 2015

Wat was ik destijds toch geforceerd bezig met het opzetten en runnen van mijn eigen bedrijf. Ik volgde een ondernemerstraject, waarbij nog vanuit het ego bedachte concepten, van hoe de juiste pr en acquisitie te voeren, werden gebruikt. Veel tijd en energie stak ik er in, maar echt goed kwam mijn bedrijf niet op gang. Dit veranderde op het moment dat ik mijn ziel mijn bedrijf liet besturen. Hoe ik dat doe? Ik leef vol vreugde en overgave mijn bezieling. Mijn bedrijf ontstaat dan moeiteloos, als vanzelf. Het wordt dan als vanzelf gedragen door de natuurlijke flow.

Dit betekent dat ik al het moeten en hoe het zou moeten over boord heb gegooid. Bijvoorbeeld het focussen op het moeten voeren van pr en acquisitie gaf me stress en zoog me leeg. Het paste niet bij mij. Bovendien leverde het me zowel privé als zakelijk niet echt iets op. Dit doe ik dus gewoon niet meer. Het van alles moeten voelt voor mij als een geforceerde onnatuurlijke inspanning vanuit het ego. Het kost me energie. Het komt mijn gezondheid en vitaliteit niet ten goede. Het haalt me uit de verbinding met mijn ziel en daarmee uit de natuurlijke flow.

Ik focus dus juist op ontspanning en vreugde. Ik focus op genieten. Ik doe wat goed voor mij is, wat goed voor mij voelt en wat me wezenlijk blij maakt. Ik leef mijn passie en bezieling. Daarbij kijk ik ook wat ik wezenlijk nodig heb om gezond, fit en geïnspireerd te zijn. Dit betekent bijvoorbeeld concreet dat ik elke dag uitslaap, ik vanuit huis werk en dat mijn eerste klant in principe niet eerder dan 11 uur komt. Ik besteed het doen van mijn jaaraangifte uit aan een goede boekhouder en laat traditionele pr en acquisitie voor wat het is. In plaats daarvan kijk ik wat bij mij past. Zo ben ik dol op het schrijven van blogs en artikelen. Hierdoor, mijn leuke website, via mond tot mond reclame en andere “toevallige” door het universum geregelde manieren, vinden klanten mij als vanzelf. Ik maak geen reclame en plan geen evenementen meer vanuit de gedachte dat ik klanten nodig zou hebben, maar alleen als ik er vreugde bij voel om het te doen. Ik volg alleen nog de natuurlijke vreugdevolle impulsen in mij.

Ik ervaar dat goed voor mezelf zorgen en afgestemd zijn op mijn vreugdevolle ziel, en daadwerkelijk vanuit de impulsen van mijn ziel leven, eigenlijk het enige is dat ik kan doen om mijn bedrijf er moeiteloos en als vanzelf te laten zijn. Ik merk ook dat als ik dat doe, dat dan mijn natuurlijke talenten, inspiratie en klanten er als vanzelf zijn. Er zijn geen praktische bezwaren of beletsels. Op het moment dat ik het gevoel heb dat mijn bedrijf niet lekker loopt, nodigt mijn ziel me uit om dieper in de situatie te kijken.

Ik ontdek op die momenten dat ik zelf de natuurlijke flow stagneer, bijvoorbeeld doordat ik in egogedachten en -gedrag gevangen zit. Dan word ik me bewust van te transformeren beperkende ego overtuigingen in mij, bijvoorbeeld dat je toch hard moet werken om een eigen bedrijf te kunnen runnen, of dat het juist in deze tijd niet gemakkelijk is. Of ik ontdek dat ik me verzet tegen het voelen van een bepaalde emotie, waardoor de flow stagneert. Op weer andere momenten ontdek ik dat mijn klanten me soms juist een tijdje wat rust geven om zelf alle ruimte te hebben voor mijn eigen bewustwordingsproces. Als ik daarmee klaar ben, vinden ze me als vanzelf weer. Op de gekste manieren soms trouwens, alsof het universum mij echt wil laten zien dat ik niet geforceerd bezig hoef te zijn om klanten te werven. Door dieper te kijken, dus door de ogen van mijn ziel, ontdek ik elke keer weer dat de (financiële) situatie van mijn bedrijf op elk moment klopt.

Ik hou me dus niet meer bezig met de vraag of mijn bedrijf qua ego maatstaven, dus qua omzet en aantal klanten, succesvol is, want als ik dat doe dan krijg ik stress en stagneert de natuurlijke flow. Mijn bedrijf Zielenvreugde is voor mijn ziel de expressie van mijn bezieling. Hoe meer ik ontspan en mijn bezieling leef, hoe meer vreugde, vervulling en (financiële) rijkdom ik ervaar, zowel in mezelf als in mijn leven. Ik vertrouw er op dat Zielenvreugde onder leiding van mijn ziel op elk moment precies de juiste verschijningsvorm heeft. Ik ben een succesvol spiritueel ondernemer.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.