Mijn emoties in dienst van mijn zielemissie – 10 januari 2016

Tot voor kort zag ik negatieve emoties nog als onprettige obstakels, die zo snel als mogelijk moesten worden weggewerkt. Nu ik beter door de ogen van mijn ziel kijk, zie ik dat ze een prachtig instrument van mijn ziel zijn.

Toen ik me nog identificeerde met mijn ego, nam ik zijn verhalen voor waar aan en maakte ik situaties persoonlijk. De buitenwereld had mij te kort had gedaan of juist precies gegeven wat ik nodig had om me gelukkig te voelen. Dientengevolge voelde ik emoties. Mijn ego vroeg dan om participanten in mijn vreugde of om compassie en heling. De volgende stap was dat ik ontdekte dat ik in wezen mijn ziel ben en niet mijn ego. Toch vond ik negatieve emoties nog steeds lastig. Ze hielden me af van het voluit leven van mijn zielemissie, mijn unieke passie en zieletalenten, dacht ik. Ik bleek me nog steeds onbewust te identificeren met mijn ego.

Eindelijk zie ik nu dat emoties een prachtig instrument zijn van mijn ziel. Mijn emoties, zowel positief als negatief, geven namelijk haarscherp aan of ik één en verbonden ben met mijn ziel en mijn zielemissie. Eén met mijn ziel ervaar ik dat het leven van mijn zielemissie moeiteloos en als vanzelf gaat. Ik voel de flow en overvloed. Ik zie vele prachtige synchroniciteiten en verborgen geschenken van de ontmoetingen en ervaringen die mijn ziel mij op mijn pad brengt. Ik voel me ontspannen en geïnspireerd. Ik voel me liefde- en vreugdevol. Ik voel dat het goed is.

Zodra ik mij op de een of andere manier niet zo lekker voel, is dit een signaal van mijn ziel dat ik niet goed ben afgestemd op mijn ziel en mijn zielemissie. Ik voel me dan bijvoorbeeld futloos, gestrest, afgevlakt of gewoon wat emotioneel. Vaak voel ik in mijn lichaam dan gewoon nog wat oude echo’s van mijn vroegere identificatie met mijn ego. Het enige wat ik dan hoef te doen is het herstellen van de verbinding met mijn ziel. Dit gaat doorgaans vrij gemakkelijk. Bijvoorbeeld: Ik vertraag en haal een paar keer goed adem of ik verleg mijn focus op iets wat mij inspireert en blij maakt. Ik stop met het deelnemen aan een gesprek dat ik eigenlijk niet zo interessant vindt of het nadenken over een onderwerp waarbij ik merk dat ik moe word. Ik snijd een gespreksonderwerp aan dat ik interessant vind, ga lekker even wandelen of een blog schrijven.

Soms echter is het herstellen van de verbinding met mijn ziel wat meer een uitdaging. Vaak komen er dan ook nog wat heftigere emoties bij kijken. Ik merk dan dat de emoties me niet willen loslaten. Dit laat mij dan helder zien dat ik me onbewust op de een of andere manier toch nog identificeer met mijn ego. Het laat ook zien dat mijn ego duidelijk iets anders wil dan mijn ziel. Ik merk dan ook dat ik uit de flow ben geraakt. Deze situatie vraagt van mij om door de ogen van mijn ziel naar een bepaalde situatie, mijn gedachten en emoties te kijken. Het vraagt van mij om de onbewuste beperkende overtuigingen van mijn ego, die de emoties veroorzaken, op te snorren en de onwaarheid ervan te doorzien. Zodra ik doorzie hoe en waarom ik me op dat moment met mijn ego wil identificeren, komt de emotie als vanzelf los en herstelt de verbinding met mijn ziel zich.

In het verleden was ik bijvoorbeeld boos, omdat ik een burn-out had. Mijn ego liet me denken dat ik toch net als iedereen normaal werk, werk waarvoor ik gestudeerd had, moest kunnen doen. Toen ik door de ogen van mijn ziel ging kijken, zag ik dat het de bedoeling was dat het tijd was om te stoppen met die baan, opdat ik werk zou gaan doen dat werkelijk bij me past. Hetzelfde gold voor mijn min of meer gedwongen ontslag bij de rechtbank. Mijn ego was boos om de manier waarop ik werd ontslagen, maar dit gebeurde enkel omdat ik hardnekkig niet luisterde naar mijn ziel die me zei ontslag te nemen. Of toen ik van de zomer wat minder klanten had, voelde ik me daarover in eerste instantie wat gefrustreerd, want mijn ego vond dat bij het leven van mijn unieke passie en zieletalenten financiële overvloed hoorde. Mijn ziel creëerde dit echter, omdat ik zelf ruimte nodig had om nieuwe zieletalenten te integreren.

Ik ervaar nu hoe belangrijk het voor het voluit leven van mijn zielemissie is om emoties in het licht van mijn ziel te ontvangen. Steeds minder ervaar ik oude echo’s van het ego en steeds meer worden emoties simpelweg een instrument van mijn ziel als richtingsaanwijzer voor de connectie met mijn ziel en zielemissie.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.