Mijn Ziel kent de juiste balans tussen de buitenwereld en mijzelf – 4 maart

Na een vrij lange periode van naar binnen keren, voel ik dat het tijd is om weer meer in de buitenwereld te vertoeven. Maar hoe doe ik dat nu precies. Het lijkt wel of ik dat een beetje verleerd ben. Ik besluit om college aan te vragen bij mijn ziel.

Het naar binnen keren heeft me lange tijd gevoed. Het laadde me op. Maar op een gegeven moment begon ik het gevoel te krijgen dat ik juist weer leeg begon te lopen. Wat betekent dat?
Het antwoord van mijn ziel: Je hebt periodes van afzondering nodig voor het verwerken van ervaringen of voor het verkrijgen van nieuwe, diepere inzichten. Je hebt in de periode voorafgaande aan je retraite in de buitenwereld vele nieuwe ervaringen opgedaan. Deze moesten hoognodig worden verwerkt, oftewel in jou worden geïntegreerd. Omdat je lange tijd geen gehoor gaf aan de impuls van mij om je meer af te zonderen, begon je steeds vermoeider te raken in het dagelijks leven. Je interactie met de buitenwereld was niet meer bezield, je liep leeg.
Niet alleen zijn die ervaringen nu geïntegreerd, ook heb je van mij nieuw, hoger bewustzijn ontvangen. De noodzaak van het cocoonen is voorbij. Deze nieuwe inzichten willen nu door jou op aarde worden geleefd. Zo wordt dit nieuwe, hoger bewustzijn door jou op waarheid getest en geïntegreerd, zowel in jezelf als in de wereld. Zo fungeer jij op aarde als doorgeefluik van de hogere wijsheid van de Ziel. Daarom krijg je nu impulsen van mij om weer meer naar buiten te treden. Daarom voel je je enthousiast bij het idee om weer meer naar buiten te gaan. Omdat je wat aan het dralen bent, begin je ook weer een beetje het gevoel te krijgen dat je leeg loopt. Je wordt nu namelijk niet meer (volledig) gevoed op de manier die je ziel nu nodig heeft.
Ik draal, omdat ik niet goed weet hoe weer deel te nemen aan de buitenwereld. Ik weet niet in welke vorm. Kun je me helpen?
Het antwoord van mijn ziel: Beperkende overtuigingen en (daarmee) vastgehouden angsten kunnen maken dat de impulsen van mij niet helder doorkomen of dat je je geremd voelt. Beperkende overtuigingen in jou zijn bijvoorbeeld: In mijn cocon is het veilig, warm en zacht, hier kan ik niet worden geraakt; In de buitenwereld moet ik presteren en dan loop ik weer leeg; Het is toch niet normaal om me zoveel terug te trekken; Ik weet niet hoe deel te nemen aan de buitenwereld.
Zoals jij zelf eigenlijk al lang weet, je hoeft niet te weten hoe of in welke vorm deel te nemen aan de buitenwereld. Deze manifesteert zich namelijk als vanzelf op de juiste tijd als jij volledig, open en ontvankelijk aanwezig bent. Dus ontspan en verhoog je energietrilling. Maak plezier en herstel de verbinding met je ziel. Doorzie de illusie van de beperkende overtuigingen die jou gevangen houden en laat ze gaan. In de hoge energietrilling van je ziel, dus vrij van beperkende overtuigingen, ben je één en verbonden met Al Wat Is. Dan ben je je als vanzelf gewaar van de natuurlijke dans tussen jouw ziel en de buitenwereld. Dan ervaar je dat het leven jou op een bepaald moment haar hand weer reikt om de dans van het leven te dansen. Dan dans je als vanzelf volop mee.

Mijn ziel heeft gelijk. Niet alleen heb ik het al vaker zo ervaren, maar in verbinding met mijn ziel ervaar ik inderdaad helder dat er van alles in beweging is en dat mijn nieuwe ervaringen aanstaande zijn.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.