Voorbij gedane toezeggingen en beloftes verschijnen flow, synchroniciteit en welzijn

Reminder to myself:

Durf gedane toezeggingen en beloftes af te zeggen @ daar verschijnen flow, synchroniciteit en welzijn

Mijn sprankelende ziel is vrij. En haar flow wil vrij door mijn leven stromen. Dat kan ik voelen op elk moment. Als ik haar flow de ruimte geef, reilt en zeilt mijn leven moeiteloos en als vanzelf. Dan voel ik me wel, gevoed en geïnspireerd. Dan ben ik op elk moment daar waar ik moet zijn. In haar flow meesurfen vraagt van mij dat ik gemaakte keuzes durf bij te stellen.

In mijn privéleven beoefen ik deze wijsheid van mijn ziel inmiddels vrij gemakkelijk. Zo’n beetje alle afspraken die ik maak, maak ik onder het voorbehoud dat het op de dag van de afspraak zelf ook nog klopt. Als op die dag iets anders wil stromen, dan gaat dat vóór. Die manier van afspraken maken is voor mij en mijn vrienden inmiddels vanzelfsprekend.

Buiten mijn privéleven vind ik dit nog best een uitdaging. Daar zitten blijkbaar nog wat oude belemmerende ego overtuigingen in mijn systeem. Zoals bijv. bij mijn eerder gedane toezegging om te spreken op een landelijk seminar dat dit weekend in het midden van het land plaatsvindt.

Ondanks mijn afspraken voor dat seminar, was ik deze week in traditionele termen ziek. Echt bedlegerig. Ik merkte dat ik me op een oude manier zorgen begon te maken. Het seminar kwam razendsnel dichterbij en het leek er steeds minder op dat ik daar aanwezig zou kunnen zijn. Men verwachtte mij. Ik stond op het programma. Wat erg. Maar gelukkig, ziek is ziek. Zo dacht mijn ego. Nu treft mij geen blaam.

Ook voelde ik opluchting dat ik nu niet kon gaan. Ik had me bij deze ‘belangrijke’ toezegging in eerste instantie niet voldoende gerealiseerd dat het voor mijn welzijn gewoon te ver reizen was. En mijn ego vond dat ik daar met goed fatsoen op een later moment echt niet op kon terugkomen.

Met het antwoord van de coördinator van het seminar op mijn ziekmelding werd alles weer terug in de flow gebracht. Hij vertelde mij dat het jammer was dat ik niet kon komen. Maar dat het ’toeval’ wilde, dat degene die in eerste instantie zou spreken hen deze week had benaderd met de vraag of ze niet toch kon spreken. Haar eerdere reden van verhindering voor het seminar was namelijk komen te vervallen. Het eerste antwoord was nee, omdat ik haar plaats nu had ingenomen. Nu met mijn ziekte was er toch weer plek voor haar.

Deze prachtige gebeurtenis ruimt in mij die belemmerende ego overtuiging écht op, dat je je toch aan gemaakte afspraken moet houden, en geeft de flow van mijn ziel de ruimte om nog vrijer te kunnen stromen.

Ook laat deze ervaring mij zo mooi onze onderlinge verbondenheid en synchroniciteit zien. Het klopt voor mij helemaal dat zij daar nu spreekt. Het voelt als haar plek, ook in het grote geheel. Zij past daar optimaal. En het klopt helemaal dat ik niet ga. Voor mij heeft mijn ziel namelijk inmiddels een ander pad laten zien. Een nog diepere passie met bijbehorende talenten. Mijn eerdere keuze om daar te spreken was slechts een tussenstap op mijn pad. Een stap die mij nog meer bij mijn potentieel bracht.

Het ten volle leven van ons potentieel vraagt van ons dat we op elk moment gemaakte afspraken durven te herzien – ook als we niet ziek zijn 😉. Als we de flow van onze sprankelende ziel durven volgen, dan zijn we één en verbonden en floreren we allemaal. Hoe dan ook.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.