Weerstand, Vreugde & de Liefde – 9 december 2014

Weerstand is alleen maar vervelend als we ons er tegen verzetten. Weerstand is een krachtig signaal van onze Ziel. Ze wil ons iets duidelijk maken, namelijk dat we niet goed zijn afgestemd, dat we op een bepaalde manier tegen de natuurlijke flow in roeien en onszelf geweld aan doen. Ze laat ons merken dat we niet liefdevol (bezig) zijn, dat we uit de Liefde zijn gestapt.
Ze nodigt ons dan uit om dieper te kijken. Zodra we haar wijsheid weer (h)erkennen, stappen we als vanzelf weer terug in de natuurlijke flow, de Eenheid, de Liefde die we ten diepste zijn. Dan stroomt onze Vreugde weer.

Gisteren kon ik dat zo mooi ervaren. Ik voelde weerstand, weerstand tegen het leven. Een intense vermoeidheid overviel me. Ik kon geen vreugde meer voelen voor de mensen, dingen en activiteiten, waar mijn Ziel normaal zo blij van werd. Toen ik eindelijk eens ging zitten en tot rust kwam, kwam al snel het inzicht dat mijn Ziel allereerst simpelweg verlangde naar meer rust, tijd om alleen te zijn en naar binnen te keren. Ten tweede maakte ze me duidelijk dat ik onlangs een keuze had gemaakt die niet zo liefdevol naar mezelf was geweest en dat ik daarvan echt even moest bijkomen.
Ik besloot meerdere afspraken af te zeggen en vroeg naar bed te gaan. Als vanzelf kwam ik weer bij mijn diepe Vreugde.
De dag erna stond ik opvallend energiek op – vreugde en levenslust waren terug. Ik voelde weer Eenheid en Liefde voor Al Wat Is!!

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.