Zielenvreugde Flow – Durf je keuzes bij te stellen op elk moment – 20 maart 2015

Zo mooi hoe het leven me de laatste tijd vaker laat zien dat leven vanuit je Ziel betekent dat je in het moment de impulsen van je Ziel volgt en daarna het resultaat volledig loslaat. Het ego is nogal star en klampt zich vast aan gemaakte afspraken en doelen. Je Ziel vraagt je om je op elk moment op haar af te stemmen, om je keuzes zo nodig bij te stellen, en je niet te bekommeren om de uitkomst. Ze vraagt je om vol vertrouwen en overgave mee te gaan in de natuurlijke flow.

Zo werd ik bijv. gevraagd om een event mee te organiseren. Mijn Ziel zei volmondig vreugdevol ja. Nadat ik had toegezegd en we met de voorbereidingen begonnen, verdween mijn vreugde als sneeuw voor de zon. De flow werd gereduceerd tot een miezerig stroompje. Ik dacht nog hoe kan dat nou, want ik voelde toch helder een ja.

Mijn Ziel had gezorgd voor een interessante situatie, waarin ik dieper in mezelf mocht gaan kijken. Ik ontdekte dat mijn Ziel ontzettend blij wordt van het samenwerken met anderen als door de samenwerking een bijzondere alchemie ontstaat, waarin een ieder in de energie wordt opgetild, waarin ieders unieke talenten volledig tot hun recht komen en ieders potentieel door de samenwerking wordt vergroot. Een samenwerking die werkelijk inspireert en creëert. Mijn sprankel verdween, omdat deze samenwerking dat niet bood.

Mijn ego zou in het verleden hebben geroepen dat ik het event dan toch had moeten afmaken. Ik zou trouw moeten zijn aan het commitment dat ik zou zijn aangegaan. Daaraan lag onder meer de angst ten grondslag wat anderen van me zouden vinden als ik zou afhaken. Nu waren mijn medeorganisatoren zulke prachtige liefdevolle spiegels. Ze lieten me zien dat dat stukje ego in mij inmiddels was opgelost. In liefdevol overleg besloten we dat het event zonder mij verder zou gaan. Dit klopte helemaal voor iedereen die erbij betrokken was. Door de samenwerking te beëindigen, kwam voor ons allemaal de natuurlijke flow weer op gang.

Dit was voor mij een prachtige ervaring van hoe samenwerking in ware liefde en vrijheid kan zijn – inspirerend en ons allen bekrachtigend

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.