De diepe vreugde van het niet weten – 6 oktober 2014

Ik zie waarom jij en ik op aarde zijn. Ik zie wat jouw en mijn unieke zieletalenten zijn. Ik zie jouw en mijn volle potentieel. Ik zie waarom jij en ik elkaar ontmoeten. Wat ik niet kan zien is het hoe en wanneer. Dat ervaar ik pas in het moment wanneer het zover is. Ook hebben wij een vrije wil om bepaalde keuzes te maken, dus soms zal een vol potentieel niet of anders worden geleefd.
Mijn helder zien en weten is zo’n rijkdom, zo’n vreugde, maar wat een valkuil soms ook. Een valkuil om niet ten volle van het leven in dit moment te genieten. Een valkuil om niet ten volle aanwezig te zijn in dit moment, een valkuil om werkelijke overgave te vermijden. Frustratie, verdriet en soms wanhoop ervaar ik als bepaalde gebeurtenissen of volle potenties zich (nog) niet manifesteren. Het put me uit.

Gisteren was mijn vuur totaal uitgeblust. Mijn wil en veerkracht verdwenen. Mijn verlangen om het hoe en wanneer te willen weten op. Ik wilde alleen nog maar innerlijke vrede en rust. Ik wilde alleen nog maar werkelijk, zonder mijn best te doen of te hunkeren naar iets dat niet is, mezelf zijn – overgave. Een diep verlangen naar gewoon zijn en ten volle genieten van wat er is nu.

Dan voel ik dat ik diep zak in mijn lichaam. Ik voel berusting. Ik voel pijn en verdriet. Ik voel niet weten. Ik voel geen verlangen meer naar iets dat niet is. Ik voel dat het shift, ik voel vrede. Ik voel dat dit moment precies goed is zoals het is, dat alles prachtig is zoals het is. Ware vreugde borrelt vanuit de diepte in mij omhoog – Ik schaterlach en ben vrij.
Namasté.

Dit bericht is geplaatst in Zielenvreugde Tips. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.